Informació general

Ignasi Martí: "L'inici de les rutes teatralitzades és una bona notícia perquè dóna valor a l'espai urbanístic del Barri Antic"

Per Júlia Massagué

L'obertura de la Torre del Llimó per tal de fer l'espai visitable és una de les demandes dels veïns i veïnes del Barri Antic

A principis de juliol es van posar en marxa un conjunt de visites teatralitzades a Cambrils: una a la zona de la Vila, una altra a la zona del Port i l'altra a la Vil·la Romana de la Llosa. Les rutes es realitzaran tres dies a la setmana durant l'estiu. Pel que fa a la ruta per la zona de la Vila, Ignasi Martí, president de l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic, defensa que "el barri té un gran potencial i les visites guiades inaugurades recentment serveixen per exposar-lo". Expressa que, "aquestes rutes teatralitzades són una bona notícia perquè donen valor a l'espai urbanístic del Barri Antic". Posar en actiu el potencial del barri és una demanda que els seus veïns porten reivindicant força temps. Aquestes visites "són un pas en la bona línia i estan força bé per començar, però hi ha d'haver encara més interès per part de l'administració", apunta Martí, i afegeix que continuaran reivindicant el seu potencial i valor patrimonial simbòlic.

El Barri Antic es vol diferenciar d'altres zones cambrilenques com la platja, ja que són realitats completament diferents i, per tant, necessiten una atenció especial. Pel que fa al turisme, des de l'Associació de Veïns El Portal, aposten per un model de turisme cultural, regulat i respectuós amb el veïnat. Durant els últims anys, s'ha anat incrementant poc a poc el turisme estranger, un fenomen que fa un temps era impensable. Ignasi Martí, comenta que de cara al futur "s'ha de trobar un equilibri entre l'activitat turística i la pervivència de la vida social del veïnat arrelat al municipi i que, per aquest motiu, cal una regulació".

Un altre aspecte positiu que ha destacat el president de l'Associació de Veïns, a banda de l'inici de les visites guiades pel barri, ha estat la col·locació d'una pilona automàtica que regula l'accés a l'entrada de vehicles a la plaça de la Vila. Destaca que ha estat un èxit conjunt i que hi ha molta feina al darrere per tal de trobar el consens.

Feina pendent

Tot i les bones notícies, també cal recordar que encara hi ha molts aspectes per millorar, com ara fer visitables els espais de la Torre del Llimó, el Forn del Tallero o la Torre del Bou, que han estat restaurats però encara no s'han posat en funcionament. Ignasi Martí, també ha afegit que cal millorar la neteja dels carrers i restaurar diverses cases abandonades que estan en mal estat i poden suposar riscos, entre d'altres.

Comenta aquest article