Informació general

Les obres de remodelació del segon tram de la façana marítima està previst que comencin el proper octubre

Per Judit Pinazo



Aspecte de la zona del port que s'ha de remodelar a partir del proper mes d'octubre
El proper mes d'octubre està previst que comencin les obres de remodelació de la mitja part de la façana marítima que queda pendent. La remodelació, que està pendent de licitació, oferirà un canvi considerable a l'actual aspecte que ofereix aquest tram de la façana marítima i comptarà amb un pressupost d'1.108.714 euros. Està previst que aquesta setmana es faci públic el nom de l'empresa que durà a terme les obres.

Tal i com explicava el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "aquest serà un espai destinat a l'ocupació de la via pública i amb un ampli passeig destinat als vianants". De fet, l'aspecte que oferirà aquest tram de la façana marítima un cop remodelada serà molt semblant al del primer tram del passeig que va des de la rotonda del Club Nàutic fins a la plaça de Marcel·li Domingo, és a dir espai reduït per passar els vehicles i un passeig ampli per a vianants i destinat també a les terrasses obertes dels bars i restaurants.

Una de les millores que s'aplicarà en aquest nou tram, de la mateixa manera que es va fer en el primer, és la millora de la il·luminació. Tal i com explicava Klein, s'està plantejant també  la possibilitat d'il·luminar la torre del Port.

Afectació

Pel que fa a l'ocupació de la via pública, Klein va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que les terrasses s'ubicaran de la mateixa manera que a l'altra part de passeig, és a dir, en perpendicular al mar, obertes, amb sistemes de tendals i para-sols i d'una profunditat determinada.

La remodelació de la façana marítima implicarà que alguns dels actuals comerços o restaurants hagin de corregir l'actual ocupació que fan de la via pública. Tot i això, Klein assegura que l'espai que perdran és poc i fins i tot alguns en guanyaran "al posar-se perpendiculars al mar i al ser un passeig més ampli, hi cabran moltes més taules i cadires".

A meitats de setembre l'Ajuntament es reunirà amb veïns i comerços de la zona per tal de donar detalls de com serà la remodelació i de quina manera els pot afectar.

Comenta aquest article