Informació general

S'endarrereixen les obres de l'IES de Vilafortuny i no podrà obrir les portes el proper mes de setembre

Per Judit Pinazo



Aspecte que ofereix actualment el futur IES de Vilafortuny
L'IES de Vilafortuny no podrà obrir les seves portes el proper mes de setembre. El passat 6 de juliol l'Ajuntament es va reunir amb l'equip directiu del futur IES de Vilafortuny, el Departament d'Educació de la Generalitat i representants de pares d'alumnes, per tal d'informar-los que els alumnes que estava previst que comencessin el proper curs en aquest centre no ho farien a causa de l'endarreriment que ha sofert la primera fase de les obres de l'institut, que recordem que s'està construint al davant del CEIP Guillem Fortuny, a tocar del vial del Cavet, des de principis del mes de juny.  Per aquest motiu els prop de 90 joves començaran el curs, i de forma provisional, en el CEIP Guillem Fortuny.

Tal i com explicava el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– a Revista Cambrils Diari Digital, les obres s'han endarrerit i la primera fase, que havia d'estar acabada el setembre vinent, finalment s'acabarà entre els propers mesos de gener i març, conjuntament amb la segona, segons els va informar l'empresa GISA de la Generalitat, encarregada de dur a terme les obres.

Mentrestant els alumnes iniciaran el curs al CEIP Guillem Fortuny, ja que bona part del centre està sense ocupar. Ramón García Mateos explicava que hi haurà dues entrades diferenciades, una per on entraran els alumnes de l'ESO i una altra de provisional per on entraran els alumnes del futur IES de Vilafortuny.

Recordem que l'IES de Vilafortuny serà un institut de secundària que inicialment començarà amb el cicle inicial de l'ESO (primer i segon d'ESO), de cara al curs 2007-2008 es farà el segon cicle i l'altre any ja començarà el batxillerat.

Més Internet a les aules

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Educació i Universitats, i Presidència durà a terme en els propers dos anys el cablatge de 2.001 centres educatius públics, una iniciativa que s'emmarca dins el Projecte Heura per tal de fer arribar la banda ampla a totes les aules de les escoles. La iniciativa va ser presentada el passat dilluns 21 d'agost pel conseller d'Educació i Universitats –Joan Manel del Pozo– i el conseller de la Presidència –Joaquim Nadal–.  L'objectiu del projecte és fer arribar la banda ampla a tots els espais docents dels centres mitjançant una combinació de tecnologia de comunicació per cable de fibra òptica i comunicació sense fils (Wi-Fi). El projecte contempla que s'apliqui a tots els centres i serveis educatius que depenen del Departament d'Educació i Universitats que no disposen de cablatges estructurals. Fins ara han estat 329 el centres on s'ha fet la prova pilot de la iniciativa i la implantació finalitzarà l'any 2008.

En la presentació d'aquesta nova iniciativa Joan Manel del Pozo va destacar la important tasca que es va fer durant el curs passat pel que fa a l'augment del nombre d'ordinadors als centres públics, segons el conseller d'Educació, l'augment va ser de 30.000 noves unitats. Aquest augment va permetre reduir la ràtio d'alumnes per ordinador de vuit a sis i el Govern pretén arribar a una ràtio de dos alumnes per ordinador en un període aproximat de quatre anys.

Comenta aquest article