Informació general

Demà se celebra al Parc del Pescador la 26a edició de l'Aplec de Sardanes de Cambrils

Per Judit Pinazo



Detall de l'Aplec de Sardanes celebrat l'any passat al Parc del Pescador
Demà dissabte, i enguany en la seva 26a edició, se celebrarà l'Aplec de Sardanes de Cambrils, que des de fa 7 anys se celebra l'últim cap de setmana d'agost. La trobada es farà un any més al Parc del Pescador i començarà a dos quarts de 7 de la tarda. Enguany les cobles convidades són les cobles La Flama de Farners i la cobla Reus Jove.

La trobada està oberta a tothom i segons Glòria Vilar, dels Amics de la Sardana de Cambrils, tot i que avui en dia és difícil que la tradició es mantingui entre el jovent, a l'aplec hi participa gent de tot arreu. La majoria, segons la Glòria, vénen de la província de Tarragona, però també ve gent de Lleida, Andorra, la Catalunya Nord o Saragossa, entre d'altres. En aquesta edició està previst que s'estreni una nova sardana, tot i que Glòria Vilar, assegura "que és tot un misteri" i que l'organització té pocs detalls al respecte.

L'aplec està dividit en dues sessions. La primera, començarà a dos quarts de 7 de la tarda i acabarà al voltant de les 9 del vespre. Acte seguit se celebrarà un sopar de germanor organitzat per l'Associació d'Amics de la Sardana de Cambrils. Aquells que estiguin interessats en anar al sopar el poden reservar trucant al telèfon 629 342 951. L'associació prepara 150 sopars i de moment, segons Glòria Vilar, ja n'hi ha 50 de reservats. Durant la trobada també es repartirà coca i vi dolç per a tots els assistents.

Per altra banda, en cas que la meteorologia no acompanyi, les sessions de sardanes i el sopar es farien al Palau Municipal d'Esports.

Comenta aquest article