Informació general

Se celebra el tradicional esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou a la Cooperativa

Per Berta Ruiz

Imatge de l'esmorzar popular, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola

Ahir al matí, les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils van acollir la Festa de l'Oli Nou, emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva verge extra. Com cada any, una gernació de persones es van donar cita a l'esplanada de la Cooperativa per assaborir el tradicional esmorzar popular a base de pa torrat llonganissa, fruita i l’oli novell verge extra de la nova collita 2016. A més, un esplèndid dia de sol i una temperatura excel·lent van acompanyar a que la festa fos més lluïda i que la gent pogués passar un matí molt agradable. Per completar la festa, també es va comptar amb les actuacions dels gegants cambrilencs, dels Amics de la Sardana i dels Xiquets de Cambrils. A més, durant tot el matí i fins al migdia, els assistents van poder adquirir els productes de proximitat de l'Agrobotiga, amb descomptes si prèviament s'havia comprat un tiquet per a l'esmorzar.

Visita guiada entre oliveres

El 5 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 16:00 i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Tots els assistents es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats. El cost de l’activitat és de 4 euros i cal inscriure’s prèviament al departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Cambrils (977 794 679 o peconomica@cambrils.org ).

Taller familiar

L’endemà diumenge 6 de novembre tindrà lloc al Museu Agrícola de Cambrils un taller familiar en el que els participants elaboraran un sabó d’espígol. El taller té l’objectiu de conscienciar des de ben petits, de la problemàtica de l’oli usat i de la possibilitat d’elaborar-ne altres productes. Per a aquest taller no és necessària la inscripció prèvia. Només cal que els assistents s’adrecin a les 11.30h al Museu Agrícola de Cambrils, al carrer del Sindicat número 2. Està previst que el taller tingui una durada d’una hora.

Restaurants amb l'oli nou de la Cooperativa

Durant les jornades, una trentena de restaurants del municipi oferiran un aperitiu inicial per donar a degustar l’oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els restaurants que participen en aquesta campanya són: Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Pescador, Fonda del Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, (carrer Consolat de Mar i passeig Miramar), L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña.

Comenta aquest article