Informació general

La Unió de Botiguers reclama a la Generalitat noves mesures contra la venda il·legal

Per Judit Pinazo



Imatge de venedors il·legals el passat mes de juny a la zona del Cap de Sant Pere
El passat divendres 25 d'agost diferents representants de la Unió de Botiguers (UB) acompanyats del regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– van reunir-se a Tarragona amb la directora dels Serveis Territorials de Comerç de la Generalitat –Teresa Pallarès– per tal de transmetre el mal estat del sector per la problemàtica de la venda ambulant il·legal al municipi.

En la trobada, segons explica la presidenta de la Unió de Botiguers –Isabel Basora– es va demanar que si es podia intentar aprovar una llei que regulés d'una manera més efectiva la venda il·legal. Basora explica que des de la Unió de Botiguers se li va proposar la possibilitat que el gènere que es decomissa als venedors de la venda ambulant il·legal no sigui retornat. I és que actualment només cal que els venedors paguin la sanció econòmica per recuperar el seu material.

Segons Basora, Teresa Pallarès va prendre nota de les propostes fetes des de la Unió de Botiguers de Cambrils i els va transmetre que altres municipis de la costa, com per exemple el Vendrell o l'Ametlla de Mar, també han fet arribar les seves queixes per aquesta problemàtica, és a dir, que la venda il·legal s'ha convertit en un problema generalitzat arreu de la costa catalana. Segons Basora, Teresa Pallarès s'ha compromès a buscar una solució per tal de pal·liar la problemàtica i es va comprometre que a finals de setembre o principis d'octubre es posaria en contacte de nou amb la Unió de Botiguers per fer-los conèixer quines decisions s'havien pres respecte a la venda il·legal.

Comenta aquest article