Informació general

L'Ajuntament rebaixa un 15% el preu de sortida de la subhasta de terrenys municipals

Per Judit Pinazo



L'alcalde Robert Benaiges, ahir al matí en roda de premsa
Ahir es va celebrar el ple municipal ordinari del mes d'agost. Dels 17 punts de l'ordre del dia, que es van aprovar tots ells en poc més de 10 minuts, destaquen la convocatòria d'una nova subhasta per a l'alineació de béns municipals i l'adjudicació de dos terrenys municipals a través de subhasta.

Recordem que el passat mes de juny l'Ajuntament va iniciar l'expedient per a la subhasta de terrenys municipals per tal de poder fer front als prop de 6 milions d'euros que el consistori cambrilenc necessita per poder tirar endavant les inversions previstes per a l'any 2006, com poden ser el teatre-auditori, la construcció de camps de futbol o la construcció del tanatori municipal, entre d'altres.

Aleshores, l'Ajuntament va triar un total de vuit terrenys municipals ubicats en diferents punts del municipi. Concretament, tres parcel·les a la Dorada, dues al sector Vall d'Aran, una al sector 15, a tocar de la urbanització Els Ametllers i dues més al sector 1, a la zona del barri del Nou Cambrils. La majoria de les parcel·les tenen una tipologia de construcció d'unifamiliars, no aprofitables per a la construcció d'equipaments socials. D'aquestes parcel·les només se n'han adjudicat dues, concretament les ubicades al barri del Nou Cambrils. L'alcalde –Robert Benaiges– va explicar ahir en roda de premsa que el poc èxit de la primera subhasta s'ha pogut veure influenciat per l'època en què s'ha relitzat la subhasta i per altra banda Benaiges creu que "és possible que la dinàmica econòmica de la promoció immobiliària pateixi un alentiment i els preus no siguin els mateixos".

Nova subhasta

Per tal de poder adjudicar els terrenys pendents que l'Ajuntament va posar a subhasta i pels qual no s'ha rebut cap oferta, ahir es va passar per ple la convocatòria d'una nova subhasta. En aquest cas el preu de sortida dels terrenys es redueix un 15%, del que hi havia previst en la primera subhasta. Segons Benaiges, s'espera que amb aquesta reducció del preu de sortida sigui més la gent interessada en els terrenys. "Els diners de la venda d'aquests terrenys municipals no són urgents, perquè hi ha finançament per altres bandes, però sí que són necessaris", va manifestar l'alcalde..


Modificacions de crèdit

En el plenari d'ahir també es va aprovar el sisè expedient de modificació de crèdit per un valor de 300.000 euros. Robert Benaiges va explicar en roda de premsa que aquesta modificació fa referència al canvi de diners d'unes partides a unes altres per tal de "reajustar el pressupost a les necessitats reals que en aquests moments té l'Ajuntament en algunes àrees". Segons Benaiges són quantitats petites necessàries per a la gestió del Palau Municipal d'Esports o per a algunes qüestions de l'Àrea de Cultura. Benaiges va explicar també que aquest reajustament intern serà probablement el penúltim de l'any, ja que de cara al mes de novembre està previst fer l'últim suplement de crèdit, que ha de servir per tancar de manera definitiva el pressupost de l'exercici 2006.

Comenta aquest article