Informació general

Relleu generacional al restaurant Casa Macarrilla en plena celebració dels seus 50 anys

Per Lluís Rovira i Barenys

La família Martí, ahir a la nit, en el sopar de celebració del 50 aniversari. D'esquerra a dreta: Eduard Martí, Carles Martí, Montserrat Rom, Xavier Martí, Montse Martí i Xavier Martí

El restaurant Casa Macarrilla es troba en plena celebració dels seus 50 anys. Una celebració que l'afronta amb importants canvis estructurals i logístics. D'una banda, la tercera generació de la família Martí, representada pels germans Eduard i Xavier Martí, són els que agafen el relleu i es fan càrrec d'aquesta nova etapa. Per altra banda, els dos germans han volgut afrontar aquest repte amb una reforma de l'establiment situat al carrer de les Barques, 14. Una reforma que tot just s'ha inaugurat aquest mes de novembre, el mateix mes que ara fa 50 anys Eveli Martí i Montserrat Rom, els seus avis, van obrir el restaurant.

Àpats commemoratius del 50è aniversari

Per donar un major relleu a aquesta efemèride, el restaurant Casa Macarrilla ha programat quatre àpats especials, tres sopars i un dinar, per commemorar el 50è aniversari dins aquest mes de novembre. Ahir a la nit se celebrava el segon d'aquests àpats sota el nom de Bombolles ancestrals i en el que els germans Martí comptaven amb la col·laboració de Joan Llaberia, del restaurant L'Original. El sopar es va centrar en una part de tapes i una segona part amb dos plats mariners fets amb un toc especial, un calamar farcit com a tribut al "tiet Eveli" i una sarsuela de rap amb trompetes de la mort. L'àpat va estar maridat amb cinc caves de la marca Torelló, presentats directament per Paco de la Rosa Torelló, codirector de les Caves Torelló.
El sopar d'ahir venia marcat per un caràcter eminentment familiar. Per una banda, el xef col·laborador és cosí dels germans Martí i una bona part dels comensals eren la família més directe dels germans Martí. Un cop enllestit l'àpat, Joan Llaberia va explicar que la seva participació havia consistit en aportar molts gustos i diferents textures a les tapes que havia elaborat, "hem fet un menú divertit ja que volem retransmetre el que som nosaltres". Per la seva part, Xavier Martí va explicar que no volen deixar de fer la cuina de sempre, "que els gustos siguin els del xup-xup de sempre però amb el nostre toc personal". Eduard Martí, en el seu torn, va destacar l'ambient familiar del sopar d'ahir i el tribut que s'havia fet al seu tiet Eveli.

Les dues properes propostes

El d'ahir era el segon dels sopars commemoratius dels 50 anys de Casa Macarrilla. El primer es va fer el passat 10 de novembre sota el títol de "Sensorial experience" i va comptar amb la col·laboració de Joan Urgellés. El proper sopar d'aquest cicle commemoratiu es farà el proper 24 de novembre i serà un menú fet a 8 mans entre els dos germans Martí i Rubén Campos, del restaurant Club Nàutic, i Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch. Aquest sopar, sota el nom de "Sensacions" serà una proposta de les generacions més joves de tres referents de la cuina de Cambrils. Finalment, el darrer àpat serà un dinar que se celebrarà el 26 de novembre i sota el nom de "Orígens" comptarà amb la col·laboració de Joan Pedrell, del ja desaparegut restaurant Can Gatell. En aquest dinar s'oferirà un menú en què els fideus a banda seran els protagonistes. La reivindicació de la cuina marinera serà l'essència d'aquest àpat amb el qual finalitzaran aquestes propostes gastronòmiques de celebració dels cinquanta anys.

D'esquerra a dreta: Eduard Martí, Joan Llaberia i Xavier Martí en un moment de la preparació del sopar

Paco de la Rosa Torelló, codirector de Caves Torelló, va fer la presentació dels caves que es van servir durant l'àpat

Comenta aquest article