Informació general

El proper 4 de setembre arriba a Cambrils el Bus Cívic per promoure la sensibilització cívica i social

Per Redacció

Els propers 4, 5 i 6 de setembre arriba a Cambrils el Bus Cívic, dins la campanya promoguda pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya "Bus estiu cívic". L'objectiu de la campanya, que s'està desenvolupant als municipis turístics de la costa, és posar a l'abast dels municipis una eina que ajudi a sensibilitzar i estimular els comportaments cívics. La campanya parteix de la base que la "bona convivència" contribueix positivament a un factor clau de l'economia i que incideix en la qualitat de l'oferta turística. Per aquest motiu alguns dels objectius que persegueix la campanya són conscienciar la població, tant l'estable com l'ocasional, dels valors del civisme i la convivència, fomentar les actituds cíviques i prevenir o modificar comportaments incívics en l'espai públic.

Dins l'autobús es presenten gràficament escenes quotidianes d'un dia i una nit de vacances en les quals la gent ha d'identificar les persones que "sí col·laboren" i les que "no col·laboren" per a la convivència i la bona imatge.

Alguns dels comportaments incívics en els quals es pretén incidir són: deixar bruta la platja, aparcar malament, portar la ràdio del cotxe molt forta, portar el gos sense lligar, passar en bici pel passeig o cantar pels carrers, entre d'altres.

Comenta aquest article