Informació general

Les instal·lacions esportives del Club de Tennis Vilafortuny passaran a titularitat pública

Per Judit Pinazo



Aspecte que ofereixen actualment les instal·lacions esportives del Club Tennis Vilafortuny
Les instal·lacions esportives del Club de Tennis Vilafortuny, situat just al costat del castell de Vilafortuny, actualment sense activitat, es convertiran, en un futur proper, en una zona esportiva pública. I és que els fins ara propetaris dels terrenys on hi ha les instal·lacions del club, una promotora de Tarragona, han arribat a un acord amb l'Ajuntament que permetrà que les quatre pistes de tennis, el frontó, una pista de paddel i la piscina passin a titularitat pública.

L'acord estableix que la promotora propietària dels 15.000 metres quadrats de terreny n'haurà de cedir un total d'11.000 metres quadrats a l'Ajuntament entre vials i equipaments. Uns 6.000 metres quadrats corresponen a equipaments i els altres 5.000 metres quadrats a vials. Ara bé, de vials només se'n faran 1.000 metres quadrats i els altres 4.000 quedaran inclosos dins dels equipaments per no fer malbé les pistes de tennis.
 
Els 4.000 metres quadrats edificables podran ser utilitzats per construir-hi vivendes. Concretament la promotora té previst edificar un total de 41 apartaments de planta baixa i primer pis. Per altra banda, tal i com explicava el regidor d'Obres Públiques –Joan Recasens– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la promotora també s'haurà d'encarregar d'urbanitzar el tros de carrer que queda a tocar de la via del tren i abans d'arribar a les instal·lacions esportives, "a banda d'això, hi ha el 10% d'aprofitament urbanístic que s'ha de cedir a l'Ajuntament i això significa que 4,1 apartaments tocarien a l'Ajuntament. El que farem és valorar-ho en diners que poden revertir en la recuperació d'aquestes instal·lacions esportives".

De privat a públic

Segons Joan Recasens, un dels aspectes més importants d'aquesta actuació és que part d'un espai privat passarà a ser de titularitat pública "per una banda la part privada obté la seva plusvàlua, però alhora es creen nous equipaments públics i en pot gaudir el ciutadà". I és que Recasens va voler destacar la importància que tindran aquests equipaments per al barri de Vilafortuny, tenint en compte que actualment no hi ha cap espai públic per practicar-hi esport.

Actualment, segons Recasens, s'està parlant amb la Regidoria d'Esports per tal d'elaborar un projecte de remodelació de l'espai que inclouria, per exemple, arreglar les pistes de tennis i la piscina. Segons Recasens s'estudiarà la possibilitat que la piscina es pugui cobrir amb un globus i que pugui anar destinada a la pràctica de la natació per als centres educatius del barri.

Segons Recasens, de moment encara no se sap si la remodelació de la zona la farà l'Ajuntament o bé es buscarà una empresa que ho gestioni.

Comenta aquest article