El romesco, darrer protagonista gastronòmic de l'any
![]() |
Pep Pellicer, Camí Mendoza i Ana López, ahir, en la presentació de les Jornades del Romesco |
Les quartes Jornades del Romesco tancaran, del 25 de novembre a l'11 de desembre, el calendari gastronòmic de l'any 2016. En aquesta ocasió, 28 restaurants cambrilencs se sumen a la iniciativa que tindrà com a element protagonista un dels plats típics de la cuina cambrilenca: el romesco. Durant aquests dies, els establiments oferiran menús tancats amb un ampli ventall de preus i unes propostes a taula que aniran des de les elaboracions més tradicionals com el suquet de romesco, l'arròs de romesco, el bacallà amb romesco, les amanides amb romesco o el peix amb romesco fred fins a les propostes més originals com el romesquet dolç.
Ahir al matí tenia lloc, en roda de premsa, la presentació de les jornades a càrrec de l'alcaldessa Camí Mendoza, la regidora de Promoció Econòmica Ana López i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Pep Pellicer. L'alcaldessa va destacar que, un cop més, l'objectiu d'aquestes jornades és posar en valor la gastronomia cambrilenca i desestacionalitzar la temporada turística, fent que Cambrils atregui visitant durant tot l'any. En aquesta ocasió, segons va apuntar Mendoza, el gran protagonista gastronòmic serà el romesco, un plat típic cambrilenc elaborat amb productes autòctons. En una mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica Ana López va comentar que aquestes jornades clouen el calendari gastronòmic que, al llarg de l'any, presenta propostes molt variades que fomenten la col·laboració entre els diferents sectors econòmics del municipi. Tal com va afegir López, "hem assolit l'objectiu de promocionar la gastronomia cambrilenca durant tot l'any, amb productes de la terra i del mar i el bon fer dels restaurants locals". Finalment, Pep Pellicer de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria va explicar que el romesco és un producte molt típic fet amb ingredients de la terra que marida molt bé amb productes del mar i amb el qual es poden fer infinitat de possibilitats als menús de cadascun dels restaurants participants. Pellicer també va recordar que es va decidir canviar la data d'aquestes jornades perquè van considerar que és un plat més d'hivern.