Informació general

Els veïns del barri de la Llosa presenten 150 al·legacions a l'avantprojecte de remodelació del barri

Per Judit Pinazo



Una de les al·legacions dels veïns del barri és que el carrer de les Orquídies sigui d'un únic sentit
Els veïns del barri de la Llosa han pogut consultar durant les dues últimes setmanes l'avantprojecte de remodelació del barri  de la Llosa que ha estat exposat a la sala de plens de l'Ajuntament fins al passat 25 d'agost. Els veïns, tal i com explicava el regidor del barri de la Llosa –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital, han presentat un total de 150 al·legacions, moltes d'elles a títol individual, i que fan referència bàsicament l'aparcament i la regulació del trànsit en determinades zones del barri.

Les al·legacions

Moltes de les al·legacions, segons Klein, han demanat que el carrer de les Orquídies, un dels principals carrers del barri, passi a ser d'un únic sentit de circulació. I és que els veïns consideren que hi ha massa circulació de vehicles que vénen del nucli urbà i van fins a les urbanitzacions. Segons Oliver Klein, des de l'Ajuntament no està previst dur-ho a terme i és que segons els estudis de viabilitat de la Policia Local recomanen que el carrer sigui de dues direccions. Per altra banda, Klein apuntava que un cop estiguin enllestides les obres de desdoblament de l'N-340, el carrer de les Orquídies no estarà tan transitat com ara. Tot i això, per tal de millorar la seguretat, l'Ajuntament posarà en diferents punts del carrer bandes sonores, millorarà la senyalització i també la il·luminació.

La creació d'aparcament és un dels altres aspectes que preocupa els veïns de la Llosa. El projecte contempla un eixamplament de les voreres, fet que significarà que en la majoria dels carrers només es podrà aparcar en un dels costats del carrer. I és que la disminució de places d'aparcament en superfície ha provocat que siguin molts els veïns que vulguin un gual per assegurar-se que ningú aparcarà davant del seu domicili. Segons Oliver Klein "han augmentat les reserves en aquesta zona on fins ara els guals eren escassos". Per altra banda, segons Oliver Klein, per a aquelles èpoques de major afluència de gent, l'Ajuntament habilitarà alguns terrenys municipals per aparcar.
 
Un altre dels temes que han plantejat els veïns és la possibilitat de no posar arbres a les voreres, tal com té previst l'Ajuntament. Segons els veïns, el manteniment dels arbres de les voreres suposa un cost addicional i al mateix temps defensen que la majoria de cases tenen jardí amb els seus propis arbres. Segons Oliver Klein, aquest raonament no acaba de ser del tot correcte, perquè tot i que els veïns tinguin arbres als seus jardins, la gent que passeja per la zona també té dret a tenir una mica d'ombra. A més, Klein afirma que, seguint la normativa urbanística per la qual es regeix l'Ajuntament, sempre s'intenta que les voreres siguin amples i amb arbres per facilitar que la gent hi passegi.

Terminis

La remodelació del barri suposa un gran volum d'obres i es durà a terme en tres fases. La primera fase, que està previst que comenci el proper mes de desembre, inclou la remodelació de la zona que va des del carrer de les Orquídies fins a tocar de l'N-340, és a dir la zona nord, i que inclou un total de 12 carrers. La segona fase inclou els carrers situats entre el càmping la Llosa i la urbanització l'Albereda, i la tercera seria des de la carretera de les Lloses, a l'esquerra del càmping la Llosa, fins a tocar del sector 9, és a dir, fins a l'avinguda dels Gladiols.

Comenta aquest article