La consellera d'Agricultura aplaudeix la implicació dels pescadors tarragonins en el Pla de millora de la competitivitat del peix blau
![]() |
Visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils, ahir a la tarda |
La consellera dAgricultura va visitar, ahir a la tarda, les confraries de pescadors de Cambrils, Torredembarra i Tarragona, per conèixer de primera mà els nous projectes que els han de servir per millorar la comercialització del sector. La consellera dAgricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha reconegut durant la visita a les confraries de pescadors, la implicació del sector pesquer tarragoní en el Pla de millora i competitivitat del peix blau (barques lencerclament) engegat pel DARP i la seva voluntat diniciar actuacions que puguin ajudar al manteniment de la sostenibilitat econòmica daquests pescadors.
Durant la visita, Meritxell Serret ha conegut una daquestes iniciatives que ha de donar lloc a nous projectes per a garantir la viabilitat del sector. Es tracta del sistema de concentració del peix blau de la llotja de Tarragona, un mètode pioner a Catalunya, basat en lexcel·lència i que consisteix en unes instal·lacions per a la manipulació i lenvasat daquest producte, que facilitaran la implementació de noves propostes de millora de la comercialització del sector pesquer tarragoní.
La consellera ha valorat molt positivament les infraestructures de la Llotja de Tarragona, que facilitaran el desenvolupament de projectes innovadors de futur i ha encoratjat el sector a continuar buscant sinergies i a desenvolupar iniciatives per impulsar la comercialització del peix blau. En aquest sentit, Serret ha recordat a pescadors i armadors que compten amb el suport del Departament, que treballa activament amb el sector pesquer per millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector i que tinguin presents els fons del FEMP, que precisament es posen a disposició del sector per engegar iniciatives com aquestes.
Impuls a l'organització de productors a escala catalana
El Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum (peix blau), sha elaborat a Catalunya, conjuntament entre lAdministració, el sector i la comunitat científica. Aquest pla semmarca dins dun model propi de governança pesquera i preveu una bateria dactuacions que abordaran des daspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls.
Precisament dilluns passat va tenir lloc una jornada de treball en la qual Administració i el sector van acordar línies dactuació dirigides a millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat daquest, basant-se en les conclusions de lestudi encarregat pel Departament dAgricultura a lempresa AZTI-Tecnalia sobre les possibilitats de valorització del peix blau. Línies de treball com la protagonitzada per la Llotja de Tarragona estan en concordança amb els objectius perseguits pel pla estratègic.
![]() |
Al migdia, la consellera va ser rebuda a l'Ajuntament de Cambrils per l'alcaldessa, Camí Mendoza |