El Càmping Platja Cambrils-Don Camilo, l'hotel Rovira, els xefs Joan Bosch i Diego Campos i Isaac Albesa, distingits amb els Premis Cambra 2016
![]() |
En el centre de la imatge amb els guardons, Diego Campos del restaurant Rincón de Diego i, Arnau Bosch fill de Joan Bosch del restaurant Can Bosch |
La Cambra de Comerç de Reus va fer entrega, aquest passat dimecres, dels Premis Cambra 2016 que enguany van tenir un caràcter extraordinari atenent a la celebració del 130 aniversari de la corporació. En el marc d'una gala presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es van lliurar un total de 34 distincions que reconeixen realitats vinculades al món de lempresa. Daquestes es van atorgar tres premis dhonor, quatre adreçats a persones a títol individual, dos a centres educatius i la resta van ser per a empreses de les cinc comarques de la corporació (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera dEbre i Terra Alta). Durant el mateix acte també es van donar a conèixer els Premis de Periodisme que, en aquesta edició, van reconèixer un total de 9 treballs. Entre d'altres personalitats hi van assistir el president de la Diputació Josep Poblet, l'alcalde de Reus Carles Pellicer i el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà.
Premis Cambra a empreses
Pel que fa a la representació cambrilenca, els Premis Cambra van premiar a les empreses Càmping Platja Cambrils-Don Camilo i a l'Hotel Rovira. El Càmping Platja Cambrils-Don Camilo, fundat el 1970 com un dels petits càmpings de Cambrils, amb els anys ha anat creixent i ampliant les seves instal·lacions i prestacions. Va ser pioner en oferir diferents serveis a demanda dels clients, en renovació constant i adaptant-se a les exigències del mercat. Actualment ofereix més de 300 bungalows, a més dels serveis propis dacolliment de tot tipus dacampada, amb una capacitat per allotjar 3.000 persones. Pel que fa a l'Hotel Rovira està situat a primera línia de mar a Cambrils, a lavinguda de la Diputació. Lhotel-restaurant va obrir portes fa més de 50 anys i ha mantingut el caràcter familiar que sempre lha caracteritzat. Actualment està gestionat per la tercera generació. La seva cuina és tradicional marinera. Els seus propietaris shan distingit sempre per oferir al client una gran professionalitat en el servei i una extraordinària qualitat en la seva oferta, tant en les instal·lacions del mateix hotel com a la cuina del seu restaurant.
Premis Cambra a la Trajectòria Personal
Per altra banda, els Premis Cambra a la Trajectòria Personal també va guardonar als xefs cambrilencs Joan Bosch i Diego Campos. El restaurador Joan Bosch, en estreta col·laboració amb la seva esposa Montserrat Costa, el seu fill Arnau i el seu equip de professionals, ha aconseguit situar en la primera línia gastronòmica del territori el seu restaurant Can Bosch de Cambrils que des de l'any 1984 posseeix lacreditada estrella Michelin. La seva cuina ha sabut combinar el respecte a la tradició de la cuina marinera de sempre, don provenien, amb els nous corrents culinaris que han anat obrint-se pas en les darreres dècades. És un projecte ben arrelat al seu lloc dorigen, però que no sacontenta amb allò que ha aconseguit sinó que mira contínuament de superar-se. Per la seva part, Diego Campos, propietari del restaurant Rincón de Diego de Cambrils, compta amb una empresa familiar que va obrir les seves portes el mes de març de 1983. Més de 30 anys porten en Diego i la Montserrat Albiol dirigint amb il·lusió i esforç un restaurant caracteritzat per una cuina creativa, basada en el producte mediterrani i de proximitat. Els aromes, sabors i la qualitat que envolta cada plat fan que que des del 2005 els avali la prestigiosa estrella Michelin, que constata el talent i saber fer del seu equip.
Premis Periodisme Cambra de Reus
Per altra banda, dins de l'apartat Premis de Periodisme Cambra de Reus es van premiar nou treballs. Un d'aquests va ser el titulat "Muntanyes de Prades, dolces com la Mel" publicat a la revista Descobrir Catalunya; realitzat pel cambrilenc Isaac Albesa, amb fotografies de Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé i lassessorament de Joan Maria Llorens, apicultor dAlcover. El reportatge té com a objectiu posar en valor el ric patrimoni apícola, les anomenades arneres que ens arriben des de finals del segle XIX i primera meitat del XX, situades a bona part de les Muntanyes de Prades i zones properes i que malauradament no tenen cap tipus de protecció. Al mateix temps destaca el treball i l'esforç que estan realitzant els pocs apicultors professionals que queden en aquesta zona del territori i que mantenen en peu un ofici llargament arrelat al nostre país
![]() |
Joan Estrada del Càmping Platja Cambrils-Don Camilo va recollir el premi |
![]() |
Francesc Rovira va recollir el guardó per a l'Hotel Rovira |
![]() |
Premiats pel projecte periodístic publicat a la revista Descobrir Catalunya. El cambrilenc Isaac Albesa, el tercer per la dreta |