Informació general

Es talen els arbres de la zona esportiva municipal com a pas previ a la construcció del nou traçat ferroviari

Per Lluís Rovira i Barenys



Plataners talats al costat del vial de la zona esportiva municipal, ahir al matí
L'afectació del futur traçat ferroviari a la zona esportiva municipal ja ha començat. Aquest passat dilluns, 4 de setembre, es van iniciar les tasques de desforestació de la zona per on ha de passar el nou traçat de la via fèrria. Ahir ja s'havien tallat els 11 garrofers que hi havia a la zona d'aparcament de vehicles, els tres olivers que hi havia a tocar de la paret que separa la zona esportiva, a tocar de la cava, i 30 plataners dels que voregen, a banda i banda, el vial que hi ha dins la zona esportiva. La tala d'arbres ha de continuar amb la resta de plataners que encara queden dempeus i amb part dels pins que hi ha a tocar de les pistes poliesportives. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, un cop ja no hi hagi els arbres l'empresa constructora farà la delimitació de la zona afectada per les obres, que serà una franja de 12 metres d'amplada. L'afectació d'aquest vial d'entrada i de la zona d'aparcament farà que els vehicles hagin d'accedir i estacionar a la zona esportiva per la part nord, a prop de la galeria de tir olímpic.

D'altra banda, la reestructuració del camp de futbol municipal, que recordem que s'ha d'escurçar 10 metres, està pendent que l'empresa que va col·locar la gespa artificial presenti el pressupost per fer les rectificacions oportunes. Aquestes obres d'escurçament del camp està previst que tinguin una durada d'uns 15 dies.

Tala d'arbres

El regidor de la PLIC Salvador Franch va voler posicionar-se sobre la tala d'arbres de la zona esportiva municipal. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Franch va manifestar que darrerament ja s'han tirat a terra uns quants arbres al centre de la població, "dues moreres al solar on es fa l'hospital lleuger i els quatre pins del Pinaret que es van tirar a terra i que no seran els últims en caure, ja que n'hi ha uns quants més de mig morts. El govern municipal per a algunes coses és molt ecologista i per a d'altres, no. Molta Agenda 21 i molta carta d'Aarlborg i no es fa res per salvar els arbres". Franch, a més, no entén com els grups ecologistes de la demarcació no denuncien això ni, tampoc, la problemàtica d'aigües residuals que pateix Cambrils pels vessaments que fan algunes poblacions veïnes a les rieres que desemboquen a Cambrils.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Salvador Matas, explica que es va contemplar la possibilitat de traslladar aquests arbres però que es va descartar "perquè hi ha un índex de supervivència molt baix. La brigada és qui valora si es pot fer o no, ja que tenen una experiència acumulada. En aquest cas es va veure que trasplantar suposava un cost econòmic molt important i al final és molt difícil que l'arbre sobrevisqui".

Comenta aquest article