Informació general

Els detalls d'una estafa organitzada per una família d'origen croata es van ultimar a Cambrils

Per Redacció

El passat 29 d'agost, la Comissaria Provincial de Tarragona va finalitzar una operació policial en la qual es va detenir dues persones, com a presumptes autors d'un delicte de temptativa d'estafa, de robatori amb violència i de falsedat documental. Els detinguts són Uris K. –italià de 26 anys, detingut anteriorment a Marbella per estafa, al qual se li imputen delictes de temptativa d'estafa i un delicte de robatori amb violència– i Tenuta B. –nascuda a Macedònia, de 33 anys, a la qual s'imputa un delicte de falsedat documental–. Aquests, segons un comunicat emès per la Direcció General de la Policia, podrien formar part d'un clan familiar d'origen croata dedicat a l'organització d'estafes en compra i venda de propietats immobiliàries, entre d'altres estafes.

L'estafa

Les investigacions dels fets partien d'una denúncia realitzada per un comerciant de Vinaròs. Aquest havia iniciat una relació comercial amb una persona que el va convidar a sopar en un hotel del municipi. A la trobada hi va assistir una tercera persona i dos homes que van proposar al comerciant de Vinaròs vendre-li unes peces d'or per un import de 15.000 euros.

Aquest va acceptar i la trobada per ultimar els detalls del negoci es va realitzar a Cambrils, moment en què van ensenyar-li les joies que pretenien vendre-li. En aquesta trobada hi van assistir els dos homes que li havien proposat el negoci més un tercer. La trobada es va aprofitar per proposar al comprador nous negocis, entre ells el de blanqueig de diners.

El comerciant de Vinaròs es va negar a participar en altres negocis, però sí que continuava interessat en la compra de les peces d'or. El punt de trobada per realitzar l'intercanvi va ser un centre comercial de Tarragona, on només hi va acudir un dels venedors. Aquest va demanar al comerciant de Vinaròs que l'acompanyés al seu vehicle per fer-li l'entrega de les peces d'or. En el moment de l'intercanvi, quan el venedor ja tenia els 15.000 euros, va entregar al comerciant un paquet i el va empènyer amb violència. Després es va fugar i es va introduir en un cotxe on l'esperava un altre dels individus implicats en l'estafa.

Segons el comunicat emès per la Direcció General de la Policia, al cap de poca estona es va poder localitzar el possible autor material dels fets, que va ser detingut prop del seu domicili, i també va ser detinguda la dona que l'acompanyava per un presumpte delicte de falsedat documental.

De moment la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Comenta aquest article