Informació general

Es presenta el calendari gastronòmic 2017 que recull les nou jornades de l'any

Per Berta Ruiz

Ángel Pérez, Mercè Dalmau i Ana López, ahir al matí, en la presentació del calendari gastronòmic

Ahir al matí es presentava en roda de premsa el calendari gastronòmic de Cambrils 2017 que recull les nou jornades gastronòmiques dedicades a productes de proximitat com són les galeres, les carxofes, els fideus rossos, les tapes, el calamar, el vi, l’oli i el romesco. Durant tot l'any s'aniran succeint aquestes campanyes que es poden anar seguint amb aquest calendari, editat per quart any consecutiu.

L'acte de presentació va anar a càrrec de la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Ángel Pérez. Tal com va explicar Dalmau, "fem aquest calendari per quart any consecutiu i és una eina que ens estimem molt perquè hi ha marcades totes les jornades gastronòmiques i el podem fer arribar al nostre públic objectiu. Des de Turisme i Promoció Econòmica i, especialment des de l'Associació d'Hostaleria dissenyem i elaborem el calendari amb l'objectiu de desestacionalitzar la temporada turística". La regidora de Turisme va explicar que el calendari també és una promocional. Des d’avui mateix el calendari serà a la Fira Internacional de Turisme de Madrid FITUR i la setmana que ve es donarà a conèixer a la cimera gastronòmica internacional Madrid Fusión. El calendari ja es pot trobar als restaurants participants i al Patronat de Turisme. Es repartirà a totes les fires on hi hagi presència de Cambrils i es farà arribar a les 20 oficines espanyoles de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals d’Europa (8), Àsia (2) i Amèrica (2).

Productes de proximitat i de temporada

En una línia similar, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– va manifestar que "aquest pla d'acció es basa en productes de proximitat i de temporada i establint sinergies entre els sector públic i el sector privat. Aquesta és una proposta molt variada i esperem que el públic en gaudeixi". Per la seva part, Ángel Pérez es va mostrar molt satisfet per la consolidació i la maduresa que ha assolit aquesta iniciativa que serveix per promocionar i reforçar l'oferta gastronòmica de Cambrils. El representant de l’AEHC va parlar de la qualitat dels productes de temporada, autòctons i de quilòmetre zero que posen en valor les diferents jornades, i del talent dels cuiners de Cambrils: "ho tenim tot de cara: productes del mar i de la terra que donen molt de joc i restaurants d’alt nivell". Pérez també va destacar que les jornades que tenen un major èxit són les de la galera perquè tenen una major trajectòria en el temps–enguany se celebren les tretzenes i s'allarguen uns dies més–, tot i que, d'altres jornades com les dels fideus rossos, el romesco, la carxofa o el calamar també donen molt de joc. 

El calendari

Aquest és el quart any que s’edita el calendari de les jornades, organitzades per l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), la Confraria i la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

-    13es Jornades de la Galera: del 3 al 26 de febrer
-    5a Encarxofa’t a Cambrils: del 10 al 26 de març
-    5es Jornades dels Fideus Rossos: del 28 d’abril al 14 de maig
-    6a Cambrils Mar de Tapes (primavera): del 9 al 18 de juny
-    3es Jornades del Calamar: del 29 de setembre al 15 d’octubre
-    8a Mostra del Vi i la Gastronomia "Cambrils Entrada al País del Vi": del 12 al 15 d’octubre
-    4es Jornades de l’Oli Nou: del 20 d’octubre al 5 de novembre
-    7a Cambrils Mar de Tapes (tardor): del 10 al 19 de novembre
-    5es Jornades del Romesco: del 24 de novembre al 10 de desembre


Comenta aquest article