Informació general

S'organitzen visites guiades a la Confraria per conèixer més de prop la galera

Per Berta Ruiz

Un moment de la visita guiada a la Confraria de Pescadors, el passat divendres a la tarda

La Confraria de Pescadors va acollir, el passat divendres a la tarda, l’activitat "Galeres en viu", per quart any consecutiu, en el marc de les Jornades de la Galera. En aquestes sessions, el secretari de la Confraria –Xavier Domènech– va ser l’encarregat de mostrar les instal·lacions i guiar el grup de participants pel moll pesquer. Durant la visita, Domènech els va explicar diferents detalls sobre la captura d'un marisc tan peculiar com és la galera. Una espècie que viu en llocs arenosos –a uns 50 metres de profunditat– i del qual se n’agafa més quan hi ha mala mar i que, ara, és la millor època de l’any per trobar-ne –al mes de febrer–. També va comentar que la flota de l'arrossegament –que actualment compta amb 13 embarcacions– és la que més pesca aquest producte. Un producte que, anys enrere, era poc apreciat i poc conegut per a molta gent, però que ha agafat molt volada d'ençà de les jornades. Tot i això, sempre ha estat un ingredient indispensable dins de la cuina tradicional cambrilenca pel seu potent sabor.

Per altra banda, el secretari de la Confraria també va explicar d'altres qüestions sobre el funcionament diari de les instal·lacions i de la pesca a Cambrils. Durant la visita, els participants van poder conèixer en primera persona l’activitat que es du a terme al moll, des de l’arribada de les barques amb el peix i la seva preparació. El grup va poder accedir a l’interior de les instal·lacions de la Confraria, on van observar el procés d’etiquetatge i classificació dels productes. La visita guiada es va fer tant aquest passat divendres 17 de febrer com el divendres dia 10 de febrer.

Comenta aquest article