Informació general

Els efectes de la pluja d'ahir es fan visibles en una jornada marcada pels problemes d'inundacions

Per Judit Pinazo



El vial del Cavet, completament inundat a prop de la riera de Riudoms ahir al matí
Les pluges que van caure a Cambrils la nit del passat dimarts 12 de setembre i la matinada de dimecres 13 de setembre van provocar, com ve sent habitual, nombrosos problemes d'inundacions al municipi. Les conseqüències del temporal es van fer visibles durant tot el dia d'ahir i algunes d'elles es van agreujar perquè entre les deu i les onze del matí d'ahir dimecres va tornar a ploure amb intensitat, concretament 13 litres/m2.

La pluja de dimarts a la nit i dimecres a la matinada va caure amb diferent intensitat. A l'estació del Regueral, segons les dades recollides per les estacions de la xarxa Meteocambrils, es van recollir un total de 85,8 litres/m2 a l'estació del Regueral, 78,5 litres/m2 a l'estació de Vilafortuny i 70,6 litres/m2 a l'estació de la Parellada.

La pluja ha continuat caient amb intensitat durant aquesta passada nit i cau encara a hores d'ara i els problemes aquest matí continuaven sent nombrosos.

Inundacions

Els efectes de la pluja es van poder veure durant tot el dia d'ahir i es van repetir les habitual escenes que es produeixen cada cop que plou amb intensitat. Els passos inferiors a la via del tren es van haver de tallar durant unes hores perquè s'havien inundat, tot i així a primera hora del matí la majoria d'ells ja estaven transitables, excepte el pas inferior del pont de Vilafortuny on s'hi va quedar atrapat un vehicle durant tot el dia.

Un altre dels punts habituals que va provocar problemes va ser el vial del Cavet. Mentre que a primera hora del matí s'hi va poder circular sense gaires problemes, a mig matí, a l'alçada del càmping Baix Camp, direcció Cambrils s'hi va formar un toll de grans dimensions. L'aigua, procedia segons declaracions de la Policia Local d'un mas proper al vial, fet que va provocar que els vehicles haguessin de circular molt lents i amb molta precaució.

L'avinguda de la Diputació, un altre dels punts problemàtics quan plou amb intensitat, hi va haver força problemes de circulació. Diferents trams es van haver de tallar a la circulació i alguns carrers perpendiculars a l'avinguda i propers al Cap de Sant Pere van quedar totalment inundats.

No cal dir que els problemes d'inundacions a baixos de vivendes, locals comercials i aparcaments es van repetir durant tot el dia d'ahir.

Bandera vermella

Durant tot el dia d'ahir a les platges de Cambrils va onejar la bandera vermella. L'estat de les platges després del temporal de pluja era força lamentable. A la platja del Regueral, per exemple, s'hi va acumular un gran nombre de canyes i runa. El mateix va passar a la platja del Cap de Sant Pere on dues màquines excavadores treballaven per treure la brutícia acumulada. No només l'estat de les platges era poc adequat, sinó també l'estat de la mar que estava força moguda. A aquests dos condicionants s'hi va sumar que a mig matí va aparèixer la taca d'hidrocabur, fet que encara empitjorava més l'estat de la mar. Segons Anna López la bandera vermella, va evitar que hi hagués gent a la platja i així les tasques de neteja es podien realitzar més ràpidament.

Comenta aquest article