Les tretze barques cambrilenques d'arrossegament inicien la veda anual
![]() |
Aspecte del moll pesquer, aquest matí |
El passat dimarts 2 de maig, la flota pesquera de l'arrossegament va començar la veda, és a dir, el període d'aturada biològica anual. Durant dos mesos, maig i juny, les barques cambrilenques aturaran la seva activitat. De fet, el port de Cambrils segueix fent aquest període de veda com en els últims anys i sense canvis. Pel que fa a la resta de la província de Tarragona, tal com ha explicat el Patró Major de la Confraria de Pescadors Siscu Gil a revistacambrils.cat: "tota la província també s'aturarà dos mesos. Des del riu Ebre fins al límit amb la província de Barcelona, les barques s'aturaran maig i juny, mentre que Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar faran veda durant els mesos de juliol i d'agost, juntament amb Castelló". Cal recordar que, l'any passat, els ports de Tarragona i de Torredembarra només es van aturar un mes, el mes de juny. De fet, per normativa, durant el mes de juny tots els ports tarragonins havien d'estar aturats.
Per altra banda, cal destacar que el nombre de barques de la flota pesquera cambrilenca de l'arrossegament es manté igual que l'any passat. Actualment, hi ha 13 barques d'aquest sector, la mateixa xifra que en aquest mateix període de l'any passat. Així doncs, en un any, s'ha aturat el progressiu descens d'embarcacions que es venia produint en els darrers anys. De fet, respecte a la veda de 2015, hi havia 17
embarcacions. Si ens remuntem a onze anys enrere, l'any 2006, la flota de l'arrossegament del port cambrilenc era de 29 barques.
Període per a reparacions i revisions
Durant aquest període de dos mesos daturada biològica, a banda del que suposa deixar un temps per a la regeneració de les espècies del mar, els pescadors aprofiten aquest temps per al manteniment, reparació, posada a punt de les seves barques. Segons ha explicat Gil, "s'aprofita el període de dos mesos de veda per posar-se al dia: fer les reparacions i passar les revisions que són molt complicades, perquè demanen molta legislació en temes de seguretat i d'altres qüestions.