Societat

Les jornades Encarxofa't a Cambrils, premiades per l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona

Per Redacció

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, va recollir el guardó

L'Ajuntament de Tarragona va acollir, ahir a la nit, el IV Lliurament de premis de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona. A l'igual que en les anteriors ocasions es van donar a conèixer el nom dels guanyadors de les cinc categories:
- Dins de la millor iniciativa gastronòmica ha estat premiat les jornades gastronòmiques Encarxofa't de Cambrils. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau, va ser l'encarregada de recollir el guardó.
- L'ortiga de mar, com a millor producte del mar
- El millor producte de la terra aquest any ha estat l'oli D.O. Siurana.
- El millor celler triat Costers del Siurana-Clos de l’Obac
- I el millor restaurant visitats d’aquesta temporada Mas Folch.

També es va fer un reconeixement a la trajectòria professional de Jeroni Castell del restaurant Les Moles d'Ulldecona, que aquest any és el seu 25 aniversari i, una menció especial a la Mancomunitat Taula del Sénia per la seva gran tasca en la difusió del territori, les oliveres mil·lenàries i el seu oli.
Com ha novetat, aquesta edició l’ Acadèmia va instaurar l’atorgament de dues beques de perfeccionament i estada a dos alumnes de la Escola d'Hoteleria de Cambrils i també van ser lliurades durant la gala. A l'acte, que va finalitzar un sopar de gala al restaurant Medi Tarraneum de Port Tarraco, van assistir tant acadèmics i empresaris com autoritats de la província.

Enguany, totes les candidatures van ser les següents:

1. PREMI MILLOR INICIATIVA GASTRONÒMICA. PREMI ESPECIAL ANTON PONT I AMENÓS
Encarxofa’t. Cambrils
Jornades Gastronòmiques del Pop. Mont-roig del Camp i Miami Platja
Concurs de Suquet Calero. L’Atmella de Mar.

2. PREMI MILLOR PRODUCTE DE LA TERRA
Oli D.O.Siurana
Garrofa
Safrà de la Conca

3. PREMI MILLOR PRODUCTE DEL MAR
Ortiga de mar
Escamarlà de Cambrils
Calamar

4. PREMI AL MILLOR CELLER
Celler Costers del Siurana-Clos de l’Obac. D.O.Priorat
Celler Mas de les Moreres. D.O.Montsant
Celler Estones-Vins de Mas Sersal. D.O. Montsant i D.O. Terra Alta

5. PREMI AL MILLOR RESTAURANT VISITAT
Restaurant Mas Folch. Constantí
Restaurant Sol de Mar. La Pineda
Restaurant Sanromà. Castellvell del Camp

6. RECONEIXEMENT A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
Recull el reconeixement Sr. Jeroni Castell. Restaurant les Moles, Ulldecona

MENCIÓ ESPECIAL
Mancomunitat Taula del Sènia per la seva gran tasca en la difusió del Territori del Sènia, les oliveres mil·lenàries i el seu oli.

Foto de grup dels premiats, en la gala d'ahir al vespre

Comenta aquest article