Informació general

Les obres d'urbanització de la plaça de la Concòrdia s'endarrereixen tres mesos més

Per Judit Pinazo



Aspecte dels treballs a la plaça de la Concòrdia, aquest matí
Les obres de la plaça de la Concòrdia quedaran enllestides, segons l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, a finals del mes de novembre o com a molt tard a principis de desembre. Des de principis de setmana ja s'està treballant en els vials exteriors de la plaça i si no hi ha cap contratemps abans de les festes de Nadal la plaça quedarà totalment enllestida.

Segons les fonts consultades a l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, després d'haver baixat una mica l'activitat d'obres a la plaça durant el mesos de juliol i agost, aquest mes ja s'ha reprès el ritme per acabar les obres tan aviat com sigui possible.  Tot i que encara queden pendents alguns retocs de la plaça central, des de principis de setmana ja s'ha començat a aixecar l'asfalt dels vials exteriors de la plaça. Recordem que amb la construcció de la nova plaça es millorarà l'accés al vial del Cavet amb la construcció d'una nova rotonda situada a la cruïlla dels carrers del Molí d'Avall, de Balears, de Mossèn Jacint Verdaguer i de Sant Pere. Un cop enllestida aquesta fase, faltarà col·locar el mobiliari urbà i els diferents elements que decoraran la plaça, com dues pèrgoles i jocs infantils.

Recordem que els Ajuntaments de Cambrils i Vinyols i els Arcs van elaborar de manera conjunta el projecte arquitectònic i d’enginyeria de la plaça de la Concòrdia. Tot i així, el consistori cambrilenc va encarregar-se de la construcció i supervisió del pàrquing, mentre que la urbanització de la plaça anava a càrrec de l’Ajuntament de Vinyols.

D'altra banda, els veïns de la plaça esperen que l'Ajuntament i Fecsa arribin a un acord per a soterrar el transformador que  fa uns mesos es va  col·locar en un dels racons de la plaça, justament al costat d'un dels accessos peatonals del pàrquing.

Els terminis

L'endarreriment de les obres ha provocat durant aquests últims mesos la indignació dels veïns i els comerciants de la zona, sobretot d'aquests últims, que han vist molt afectats els seus negocis. Des de l'inici de les obres d'urbanització de la plaça s'ha canviat multitud de vegades la data de finalització de les obres. Recordem que el passat mes de gener s'inaugurava el pàrquing subterrani de la plaça de la Concòrdia i aleshores s’havia previst que la urbanització de la plaça estigués enllestida el mes de juny. Les obres, però, es van anar endarrerint i per diferents motius no van poder quedar enllestides abans de l'inici de la temporada d'estiu. A mitjans del mes d'abril es va establir un altre termini de finalització de les obres i es va arribar a l'acord que finalment, si no hi havia cap altre contratemps, quedarien enllestides a finals d'estiu. Ara, s'ha establert un nou termini i queda pendent veure si serà el definitiu.
Les obres de construcció del pàrquing de la plaça de la Concòrdia van començar l'octubre del 2004, ara fa dos anys.

Comenta aquest article