Informació general

ERC denuncia la manca d'inversió de Foment en la línia ferroviària Tarragona-València

Per Redacció

El diputat per Tarragona i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya en matèria de Foment al Congrés dels Diputats, Josep Andreu, ha denunciat l’incompliment del Ministeri de Foment dels acords de l’any 2006 contemplats en els pressupostos generals de l’Estat destinats a la línia de tren Tarragona-València que preveien una forta inversió en aquesta línia ferroviària.

Josep Andreu ha lamentat “la desídia ministerial” referint-se als problemes que va patir aquesta línia en les estacions de l’Aldea i Salou la setmana passada a causa dels forts aiguats. Segons Andreu, tot i que les inclemències meteorològiques són imprevisibles, “tots els experts coincideixen a dir que l’absència d’inversió en aquesta línia ha fet que el seu estat de conservació sigui lamentable i provoqui que a la més mínima el servei de trens pateixi tot tipus de retards i complicacions”. El portaveu d’Esquerra Republicana també ha recordat que “la plataforma de la via entre Vandellòs i la riera de Riudecanyes de Cambrils està feta des de fa anys, però no s’hi col·loca la via. Per no parlar del clavegueram i les vies d’evacuació d’aigües que, en molts trams, estan embussades, un fet que provoca que amb una mica de pluja deixi la via impracticable”.
Està previst que durant aquesta setmana, el diputat per Tarragona d'ERC es reuneixi amb representants ministerials, als quals els transmetrà aquesta queixa i els instarà a assumir un compromís per escrit perquè els pressupostos generals de l'Estat del 2007 garanteixin la inversió en aquesta línia.

Recordem que aquesta línia va estar tancada des del passat dimarts a la matinada fins al divendres a mitja tarda, i que durant alguns dies l'estació de Cambrils va ser punt de transbord dels viagers del tren a un servei d'autobús.

Comenta aquest article