Informació general

L'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Cambrils comença a fer els primers passos

Per Judit Pinazo

Avui se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer. A Catalunya, segons dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, la malaltia afecta un 6,6 % de les persones més grans de 70 anys, percentatge que creix a mesura que augmenta l'edat. Això en xifres es tradueix que a Catalunya hi ha un total de 51.000 persones amb la malaltia d'Alzheimer.

Aquí a Cambrils el nombre de persones que pateixen alguna malaltia mental se situa entorn als 150. Amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels qui pateixen la malaltia i dels qui els envolten, el passat mes de desembre es va constituir la junta de l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Cambrils (AFMAC)

L'AFMAC, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils té previst que en els propers mesos l'associació es pugui instal·lar de manera definitiva en un local, que en principi serà al carrer de Colom. Un cop tinguin el local, està previst oferir servei de cuidar persones que pateixen aquesta malaltia, en horari de matí i tarda. Per altra banda l'AFMAC pretén també a curt termini oferir de forma gratuïta cinc sessions d'assitència psicològica personalitzada, assitència psicològica en teràpies de grups o orientació jurídica, entre d'altres.

De moment aquelles persones interessades en rebre informació sobre l'Associació o la malaltia poden dirigir-se al Centre Cultural i Ocupacional, i al Centre Les Basses els dimarts i els dijous, de deu a dotze del migdia i de cinc a set de la tarda.

Comenta aquest article