Informació general

Cambrils promociona la seva gastronomia a Roma de la mà del xef Arnau Bosch

Per Redacció

Imatge de l'acció promocional de Turisme de Cambrils a Roma

El Patronat de Turisme de Cambrils va participar, a principis de juny, en la celebració del Dia Mundial de la Tapa que va tenir lloc a l’ambaixada espanyola a Roma, gràcies a la seva pertinença a l’Associació de Destinacions a favor del Turisme Gastronòmic. La vetllada va començar amb una detallada presentació de les destinacions desplaçades a Roma: Cambrils, Valladolid, Dènia, València, Corunya, Sevilla, Saragossa, Logronyo i Lanzarote, seguida d’unes paraules de l’Ambaixador, Jesús Manuel Gracia Aldaz, i del Director de l’OET a Itàlia, Carlos Hernández García.

En aquesta ocasió, Cambrils va estar representada pels xefs Arnau Bosch i Albert Cambrón, cap de pastisseria del restaurant Can Bosch, encarregats de l’elaboració de més de 900 tapes distribuïdes entre periodistes, professionals del turisme i autoritats institucionals, reunides per l’ocasió i convidats d’entre més de 300 persones. La presentació gastronòmica de Cambrils en la vetllada es va basar en tres elaboracions. La primera va ser "Sable de pimentó vermell, polvoró de ceba, albergínia escalivada, anguila fumada del Delta i caviar d’oli d’oliva de Cambrils"; la segona, "Pop a la brasa amb parmetier de patates, amb emulsió d’all negre i tàperes", i per acabar, una sorprenent elaboració de "Menjar blanc". Cal destacar l’enorme èxit de les elaboracions d’Arnau Bosch i d’Albert Cambron, que van delectar els convidats que els van demanar en repetides ocasions les explicacions i receptes dels plats. A més, Cambrils va ser l’única destinació amb una elaboració dolça, fet que encara va provocar més interès entre els assistents.

Promoció gastronòmica de Cambrils

L’acció promocional també va comptar amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va aportar producte per l’elaboració del sopar i el bodegó de productes que el Patronat va preparar al mostrador, i ampolles d’oli Mestral per potenciar la bona imatge i promoció gastronòmica de Cambrils, des del producte fins al restaurador. A l’acte hi van assistir, entre d’altres, el Delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia –Luca Bellizzi– i la Directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Itàlia –Marta Teixidor–, amb qui la regidora de Turisme de Cambrils –Mercè Dalmau– va tenir l’oportunitat de reunir-se aquell mateix matí per parlar de noves propostes a favor de la promoció de Cambrils a Itàlia.

Roma ha estat la capital del Dia Mundial de la Tapa i forma part del calendari de promocions nacionals i internacionals en les que Cambrils participa de la mà del Club de Producte. Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de l’acte, com el reportatge fet per Lorenzo Milà per a TVE, o el reportatge editat per la revista Gambero Rosso, un dels millors i més prestigiosos mitjans italians en gastronomia.

Comenta aquest article