Cambrils promociona la seva gastronomia a Roma de la mà del xef Arnau Bosch
![]() |
Imatge de l'acció promocional de Turisme de Cambrils a Roma |
El Patronat de Turisme de Cambrils va participar, a principis de juny, en la celebració del Dia Mundial de la Tapa que va tenir lloc a lambaixada espanyola a Roma, gràcies a la seva pertinença a lAssociació de Destinacions a favor del Turisme Gastronòmic. La vetllada va començar amb una detallada presentació de les destinacions desplaçades a Roma: Cambrils, Valladolid, Dènia, València, Corunya, Sevilla, Saragossa, Logronyo i Lanzarote, seguida dunes paraules de lAmbaixador, Jesús Manuel Gracia Aldaz, i del Director de lOET a Itàlia, Carlos Hernández García.
En aquesta ocasió, Cambrils va estar representada pels xefs Arnau Bosch i Albert Cambrón, cap de pastisseria del restaurant Can Bosch, encarregats de lelaboració de més de 900 tapes distribuïdes entre periodistes, professionals del turisme i autoritats institucionals, reunides per locasió i convidats dentre més de 300 persones. La presentació gastronòmica de Cambrils en la vetllada es va basar en tres elaboracions. La primera va ser "Sable de pimentó vermell, polvoró de ceba, albergínia escalivada, anguila fumada del Delta i caviar doli doliva de Cambrils"; la segona, "Pop a la brasa amb parmetier de patates, amb emulsió dall negre i tàperes", i per acabar, una sorprenent elaboració de "Menjar blanc". Cal destacar lenorme èxit de les elaboracions dArnau Bosch i dAlbert Cambron, que van delectar els convidats que els van demanar en repetides ocasions les explicacions i receptes dels plats. A més, Cambrils va ser lúnica destinació amb una elaboració dolça, fet que encara va provocar més interès entre els assistents.
Promoció gastronòmica de Cambrils
Lacció promocional també va comptar amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va aportar producte per lelaboració del sopar i el bodegó de productes que el Patronat va preparar al mostrador, i ampolles doli Mestral per potenciar la bona imatge i promoció gastronòmica de Cambrils, des del producte fins al restaurador. A lacte hi van assistir, entre daltres, el Delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia Luca Bellizzi i la Directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Itàlia Marta Teixidor, amb qui la regidora de Turisme de Cambrils Mercè Dalmau va tenir loportunitat de reunir-se aquell mateix matí per parlar de noves propostes a favor de la promoció de Cambrils a Itàlia.
Roma ha estat la capital del Dia Mundial de la Tapa i forma part del calendari de promocions nacionals i internacionals en les que Cambrils participa de la mà del Club de Producte. Diversos mitjans de comunicació shan fet ressò de lacte, com el reportatge fet per Lorenzo Milà per a TVE, o el reportatge editat per la revista Gambero Rosso, un dels millors i més prestigiosos mitjans italians en gastronomia.