Informació general

El govern de la Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a l'Associació Catalana de Premsa Comarcal

Per Redacció

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal, ACPC, és una de les entitats guardonades enguany amb la Creu de Sant Jordi. La Generalitat lliurarà les distincions el proper dilluns, dia 25 de setembre, al Liceu de Barcelona, en un acte que començarà a les set de la tarda.

Aquest any, un total de 62 personalitats i 15 entitats rebran el guardó pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat, en la restauració de la seva personalitat o en el pla cívic i cultural. En aquest sentit, l’ACPC defensa els interessos de la premsa comarcal catalana, promou iniciatives en benefici de la seva lectura i crea serveis i infraestructures de suport, com la formació o els serveis comuns. Servint els ciutadans de Catalunya a través de les publicacions, defensa la llengua i la cultura catalana com a patrimoni irrenunciable.

25è aniversari

L'ACPC commemora enguany els 25 anys de la seva fundació desplegant un reguitzell d'actes al llarg de la geografia catalana. A més, la Creu de Sant Jordi és el tercer guardó que enguany se li concedeix a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. En reconeixement de la seva tasca, la Diputació de Barcelona va retre homenatge a l’entitat el passat 27 de gener. El segon va ser entregat el passat 17 de març per la Diputació de Tarragona, que va destacar la trajectòria de les publicacions locals i comarcals catalanes.

Amb 32 capçaleres a la demarcació de Tarragona, 16 a Girona, 22 a Lleida i 60 a Barcelona, l'ACPC, des de la seva seu al número 110-112 del carrer de l'Hospital de Barcelona, gestiona la creació de serveis i d'infraestructures de suport per a la premsa comarcal, que amb un 89'6% d'audiència s'ha convertit en un dels principals mitjans de comunicació a tot Catalunya.

Revista Cambrils és membre fundador de l'ACPC. Lluís Rovira, director de Revista Cambrils, forma part de l'actual junta de l'ACPC.

Comenta aquest article