Cambrils acull un acte interconfessional "per la pau i la convivència"
Mohamed Ouadi, imam de la mesquita de Cambrils, en un moment de la seva intervenció en l'acte interconfessional celebrat ahir a la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament |
La sala de plens va acollir, ahir a la tarda, un acte interconfessional en homenatge a les víctimes i de rebuig a l'atemptat que va comptar amb la participació dels representants de les quatre religions que tenen seu a Cambrils. L'acte, a més, va comptar amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra, així com diferents diputats i els representants de l'administració local amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, al capdavant. Prop de 200 persones van ser presents en aquest acte.
L'acte va ser senzill i emotiu i va consistir en un seguit d'intervencions intercalades amb la interpretació de peces musicals a càrrec de dos músics, violí i violoncel, de l'Escola Municipal de Música. L'obertura de l'acte va anar a càrrec de l'alcaldessa que va refermar el missatge de que "Cambrils és una ciutat d'acollida i on totes les confessions religioses hi tenen cabuda". L'alcaldessa també va apel·lar a la pau i a la convivència. Tot seguit va intervenir Francisco Brito, pastor i representant de la Federación de Asambleas de Diós de España - FADE Centro Cristiano La Esperanza que va llegir un fragment de l'evangeli de Sant Lluc i un altre text de les sagrades escriptures. Aquesta va ser la tònica de les intervencions dels representants de les diferents comunitats religioses. A continuació va ser Fernando Campillo, pastor i president del Consell Evangèlic del Camp de Tarragona qui va intervenir i va llegir el Salm 34 de Sant Pere per remarcar consignes com "busca la pau i segueix-la" o "aparta't del mal i fes el bé".
La tercera intervenció de les comunitats religioses va anar a càrrec de mossèn Jordi Figueres, vicari episcopal de l'Arquebisbat de Tarragona, que va parlar en nom dels tres mossens de les tres parròquies cambrilenques. Mossèn Figueres va fer tres lectues, el Salm 23 de David, una lectura de l'evangeli de Sant Lluc i una pregària de Sant Francesc d'Assís.
Mohamed Ouadi, imam de la mesquita de Cambrils: "Sense pau no hi ha vida"
La darrera intervenció, la de l'imam de la mesquita de Cambrils, Mohamed Ouadi, és la que va despertar més expectació. Ouadi va iniciar el seu torn expressant el condol a les víctimes i tot seguit va llegir tres versos de l'Alcorà. Després d'això, Mohamed Ouadi va explicar el significat de la salutació "Nsala malekum" que significa "que la pau sigui amb vós" i va afegir, "és la salutació de la nostra religió". Ouadi va explicar que l'obligació religiosa de tot musulmà és el respecte a totes les religions ja que totes promouen el respecte, la dignitat i la convivència, "les persones que s'entreguen a la religió aconsegueixen la pau interior". Tot seguit, l'imam de la mesquita de Cambrils va fer una crida a la pau, "sense pau no hi ha vida. La pau és l'aigua que beu i l'aire que respira la societat. La pau és una de les bases de les relacions humanes. La pau és la moneda d'intercanvi en el nostre món". Ouadi va tancar la seva intervenció "donant-vos la pau".
Dolors Bassa, consellera de Treball: "Res ni ningú ens farà perdre la llibertat"
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va cloure l'acte. Primer que tot va donar el condol a les víctimes i va manifestar el seu suport als cambrilencs per l'atemptat de la setmana passada. Bassa va destacar que a Cambrils hi conviuen ciutadans de 92 nacionalitats diferents, "volem viure junts i interactuar entre nosaltres. Res ni ningú ens farà perdre la llibertat".
La consellera va agrair la presència dels representants de les comunitats religioses presents a l'acte ja que "contribueixen a fer una societat més igualitària". Bassa va reiterar que "cap acte de terror ens torçarà en el camí de la pau".