S'inicia el cicle d'activitats sobre l'Hospital de Sang amb la conferència de Josep Bertran Cuders
![]() | |
Robert Benaiges i Josep Bertran en la seva conferència, ahir al Centre Cultural |
En la conferència, Josep Bertran va oferir una visió global del període de guerra de 1936 a 1939 a Cambrils. Va tractar la composició i la tasca dels ajuntaments municipals durant aquest període, l'economia de guerra que es va donar durant els tres anys de conflicte i els fets bèl·lics més concrets com van ser els bombardejos a la població, els refugiats, la intervenció en el conflicte i finalment l'entrada dels franquistes a Cambrils, el gener de 1939.
En relació a la recerca engegada des de l'Arxiu Municipal, juntament amb el Museu d'Història de Cambrils, per a la recuperació de la memòria històrica en el nostre municipi durant aquest període, Josep Bertran Cuders va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquestes tasques de recerca són molt interessants, perquè et porten a estirar un fil i anar-lo seguint poc a poc. Crec que és una aportació molt important, perquè nosaltres tenim una visió global del que va ser el conjunt de la guerra aquí a Cambrils i aquestes aportacions particulars el que fan és complementar-ho d'una manera interessantíssima".
Ahir, també es va inaugurar l'exposició "L'Hospital de Sang de Cambrils als documents", a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, en la qual es mostra un recull d'informacions, fotografies, objectes, llibres i documents relacionats amb la tasca que va exercir l'edifici de la Casa Sant Josep durant la guerra.