La segona edició del Congrés de Gastronomia Mediterrània es vol consolidar com un referent dins el sector
Demostració de pizza acrobàtica en el I Congrés de Cuina Mediterrània, celebrat l'any passat |
Robert Benaiges va destacar en aquesta presentació que "l'any passat ja es va iniciar un projecte anomenat Univers Gastronòmic de la Mediterrània, que tenia com a objectiu fonamental promoció de la nostra gastronomia. Va ser una experiència molt positiva que va tenir un nombre de participants molt important, amb activitats molt diverses que van constituir la base del treball de futur". En el primer congrés de l'any passat es va constituir l'Observatori Gastronòmic, executant un dels seus compromisos i objectius, amb la signatura del conveni de col·laboració signat amb la URV i l'Escola d'Hoteleria, per tal de dur a terme investigacions relacionades amb la gastronomia, la docència, la seva divulgació i promoció.
Santiago Castellà vicerector de Relacions Externes de la URV va destacar l'estreta col·laboració establerta entre l'Ajuntament i la universitat en aquesta iniciativa, i "la gran solidesa de continguts d'aquest segon congrés que el fan molt remarcable en tots els aspectes". D'altra banda, el director de l'IES Escola d'Hoteleria i Turisme Lluís Vilà va agrair el suport de l'Ajuntament i el Patronat de Turisme per tirar endavant aquest segon congrés, juntament amb l'Escola d'Hoteleria i Turisme, on es desenvoluparan les activitats.
Tallers, ponències i concursos
La regidora de Turisme Anna López va fer un repàs del programa d'enguany i algunes de les novetats més destacades, entre les quals hi ha el nou format del congrés amb una estructura de ponències molt novedosa i el canvi d'ubicació. Anna López també va voler destacar l'èxit de participació de l'any passat, que ha portat a crear un format molt més ric en continguts. En el congrés d'enguany, hi haurà sis propostes cada hora que es faran simultàniament, entre tallers, taules rodones i conferències. També hi haurà tallers virtuals, una sala de tertúlies per debatre els temes, la zona del producte que serà un espai físic d'exposició comercial, i dos concursos destinats a professionals i estudiants del sector el concurs del plat de bacallà i el concurs d'entrepans. Cal destacar que es faran un total de 42 ponències de temàtiques molt diverses relacionades amb el món de la gastronomia, del turisme, l'empresa, la restauració i l'hoteleria; i un total de 36 tallers molt variats. D'altra banda, l'alcalde de Cambrils Robert Benaiges i el president de la Diputació Joan Aregio participaran en el taller pràctic de cuina, juntament amb els xefs Josep M. Kao i Manel Morell. Les inscripcions al congrés es van obrir el passat 25 de setembre i es podran fer fins al proper 25 d'octubre.
Paral·lelament també es faran altres activitats relacionades amb aquest congrés com el cicle de cinema gastronòmic que es farà els dies 27 i 28 d'octubre, la Festa del Peix Mecànic degustació popular de fideus rossos, que es farà el 29 d'octubre, el teatre gastronòmic infantil i l'exposició fotogràfica "La mar de cuines", que es podrà visitar del 20 d'octubre al 18 de novembre a la Sala Àgora.