Societat

El calamar serà l'ingredient estrella, del 29 de setembre al 15 d'octubre, a 35 restaurants

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de les Jornades Gastronòmiques del Calamar, ahir al matí al restaurant Miramar. D'esquerra a dreta: Josep M. Pellicer, Mercè Dalmau i Àngel Moreno

Del 29 de setembre al 15 d'octubre, el calamar serà l'ingredient estrella dels menús especials que oferiran els 35 restaurants cambrilencs participants a les terceres Jornades Gastronòmiques del Calamar. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta proposta gastronòmica a la terrassa del restaurant Miramar –amb la Torre del Port de fons–, a càrrec de la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Josep Maria Pellicer– i el representant de vins i caves Torelló, Àngel Moreno.

En aquesta represa del calendari gastronòmic –després de l'aturada estiuenca–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va explicar que "el calamar és un producte que agrada a tothom, és molt versàtil i és un producte de quilòmetre zero –de Cambrils– que combina molt bé amb el nostre oli d'oliva i les verdures de la pagesia. Hem de seguir treballant al voltant de la capitalitat gastronòmica de Cambrils i amb aquest intangible del bon saber fer dels nostres cuiners". Per la seva part, Pellicer va destacar que "el calamar d'aquesta zona és un producte molt dolç que ofereix moltes possibilitats. Els 35 restaurants participants a les jornades oferiran tota classe de plats, des dels més tradicionals als més innovadors i amb una àmplia varietat de preus perquè tothom en pugui gaudir". També va voler agrair la implicació de l'Ajuntament de Cambrils, de la Confraria de Pescadors, de la Cooperativa Agrícola i de l'empresa Torelló. Finalment, el representant de vins i caves Torelló, Ángel Moreno, va lloar la qualitat de l’oferta gastronòmica de Cambrils i va destacar la participació del celler familiar a les jornades d'enguany. Els restaurants han triat entre dos vins blancs, un rosat i tres caves per maridar els seus menús.

Els establiments participants

Els 35 establiments participants de les terceres Jornades Gastronòmiques del Calamar són: Acuamar, Al Punt, Barabar, Beach Club Estival Eldorado Resort, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, l’Escandall, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego, Sotacel, Vora, Xiringuito del Mar i Zero Zero.

Aquesta promoció del calamar neix de la pròpia associació de restaurants de Cambrils, ja que el calamar és un producte atemporal, que es pot trobar a les peixateries durant tot l’any, molt present a la gastronomia marinera de Cambrils i que dóna molt de joc a l’hora de cuinar-los. Els comensals els podran degustar farcits, amb la seva tinta, arrebossats, amb arròs, en caldereta, o a la planxa, entre altres maneres de cuinar-los.

Tapa de l'arròs "picantet" elaborat pel restaurant Miramar per al seu menú de les jornades

Comenta aquest article