Informació general

La palma indiana del Parc Samà, símbol de turisme sostenible en el Dia Mundial del Turisme

Per Lluís Rovira i Barenys

Plantada d'una palma indiana, com a símbol de vida i sostenibilitat, ahir a la tarda al Parc Samà

El Parc Samà va organitzar, ahir, un acte dedicat al Dia Mundial del Turisme que aquest any commemora el turisme sostenible. L'acte va consistir en la plantada d'un arbre, una palma indiana, com a símbol de vida i sostenibilitat. A més, aquest arbre, plantat al mig de la superfície que hi ha entre la torre mirador i l'entrada sud del Palau, serà el punt central del que s'anomenarà "laberint dels indianos". Està previst plantar moresc en aquest indret de manera que formi un laberint i al mig de tot hi hagi aquest arbre. S'espera que aquest proper any 2018 estigui en marxa. A l'acte de presentació d'aquest projecte hi van ser presents, ahir a la tarda, l'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau.

Reintroducció de la tortuga mediterrània i projecte Faisán Dorado 5000

A més d'aquesta actuació, el Parc Samà també vol promoure la seva vesant conservacionista i educativa en la salvaguarda d'animals vulnerables o en perill d'extinció. De cara a aquest proper any 2018, el Parc Samà té previst sumar-se al Programa de Reintroducció de la Tortuga Mediterrània de la Generalitat, de manera que acollirà tortugues que es criaran en instal·lacions adequades per tal de, posteriorment, ser reintroduïdes al seu hàbitat natural. A més, el Parc Samà també se suma al projecte Faisán Dorado 5000, acollint diversos exemplars de faisà daurat amb l'objectiu de crear una població viable a llarg termini i informar al públic de la situació d'aquesta espècie.
En un altre ordre de coses, el Parc Samà també prepara novetats en l'apartat gastronòmic amb la col·laboració del Grup San Miguel, Bodegas Yzazguirre i la Cooperativa Agrícola de Cambrils que permetrà mostrar els productes estrella de la zona, l'oli i el vermut. En l'apartat de l'organització de celebracions, de cara a aquest proper any 2018 anirà a càrrec de l'empresa Cal Blay, de Sant Sadurní d'Anoia.

Balanç positiu aquest primer any d'explotació per part d'Expertus

Expertus Turismo y Ocio, l'empresa que porta l'explotació del Parc Samà, fa una valoració positiva d'aquest primer any i espera arribar als 50.000 visitants que es van marcar com a objectiu. Segons els responsables del Parc Samà, "aquest èxit d'acollida ha estat possible gràcies al bon comportament del mercat turístic en temporada alta i també a les visites de la població de proximitat al Parc, que ha comprat més de 1.500 euros passis anuals".

Comenta aquest article