Torna "Cambrils, entrada al País del Vi", una cita per degustar els millors vins i la gastronomia cambrilenca
![]() |
Roda de premsa de presentació de la vuitena edició de la mostra "Cambrils, entrada al País del Vi". D'esquerra a dreta: Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Àngel Pérez |
La vuitena edició de "Cambrils, entrada al País del Vi" omplirà el Parc del Pescador de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres entreteniments. La mostra del vi i la gastronomia, que sha ampliat de 3 a 5 dies, se celebrarà de l11 al 15 doctubre. Lesdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions dOrigen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. Lhorari de la mostra serà d11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.
Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el representant de lAssociació dEmpresaris dHostaleria de Cambrils, Àngel Pérez. Tots tres van destacar la consolidació d'aquesta mostra i la gran acollida que té any rere any. A més, segons van dir, la proposta gastronòmica de Cambrils marida a la perfecció amb els vins de gran qualitat que es produeixen a la zona.
Així doncs, a la mostra es podran degustar una gran varietat dexcel·lents vins que aportaran els més de 15 cellers que shan inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la demarcació de Tarragona. Daltra banda, les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 10 restaurants participants (Can Bosch, Acuamar, Can Solé, lEspurna, Duomo, Cal Tendre, Lekeitio, LOriginal Experiències Gastronòmiques, Miramar i Rincón de Diego), 5 establiments de tapa dolça (Guinovart, Micu-Licu, Quin Cacau, Forn Sant Salvador i Pastisseria La Font), 2 productors gastronòmics de Cambrils (Daniel Salinas i Precuinats del Mar Cambrils) i per primer cop una Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils) que amb col·laboració de la Confraria de Pescadors oferirà degustacions dels plats més típics de la població.
Els cellers
Els cellers participants són Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant, D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria dScala Dei de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Anguera Domènech (D.O Montsant); Celler Coma den Bonet (D.O Terra Alta); Castell de Riudabella (DO Conca de Barberà i DO Catalunya); Celler 9+ (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) Molí de Rué (D.O Tarragona) i Celler Batea (D.O Terra Alta), a més de la disbribuidora de Tarragona MAB Alimentació i Begudes.
Nou sistema de compra de venda de tiquets
Una de les novetats daquesta edició, tal com va explicar la regidora de Turisme Mercè Dalmau és el sistema de compra de tiquets. Els assistents adquiriran unes fitxes, que sanomenen "glups" en el cas dels tastos de vi i "nyams" en el cas de les tapes. Aquestes fitxes seran reutilitzables per a altres edicions, ja que en finalitzar la fira els cellers i productors les hauran de retornar per tal de fer el retorn dels tastos venuts.
Shan creat packs per incentivar la venda i aconseguir abaratir el preu del tast individual:
- Pack 1: Copa + bossa - 3
- Pack 2: 4 Glups (tastos vi) - 6
- Pack 3: 10 Glups -12
- Pack 4: 4 Nyams (tapes) - 9
- Pack 5: 10 Nyams - 22
1 Glup: 2
1 Nyam: 2,50
Activitats gratuïtes obertes
A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que sorganitzaran cada tarda de les 19 a les 20.30 hores de la mà del sommelier Xavier Fortuny i la iniciació al tast de vins per a joves del primer dia a càrrec de Ian Aragonès.
No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. Soferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers en família relacionats amb la cultura del vi en horari de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores: Taller de mòbils amb elements de la vinya, Tallers de cuina, com fer un clauer amb taps de suro, Arrecades i penjolls, crear punts de llibre amb taps de vi o decorar ampolles de vidre.
A més, el diumenge 15 a les 12 hores la mostra compta amb lactuació Castellera dels Xiquets de Cambrils, que vindran acompanyats dels castellers dAltafulla i els Torraires de Montblanc.
Actuacions musicals i de màgia
Tal i com ja vam fer a la darrera edició, la programació continua apostant per les actuacions musicals en directe cada vespre. El primer dia hi haurà els alumnes de lEscola Municipal de Música; dijous, el duet de boleros i versions Són Dos; el divendres, el duet de guitarristes "Mediterranean Passion"; el dissabte, un DJ que farà ballar a tothom al parc, i diumenge, la fira tancarà amb lactuació del mag il·lusionista Santos Marzag.
Previsió dassistents
Lorganització, tal com va apuntar ahir Mercè Dalmau, preveu una afluència dunes 15.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l11 al 15 doctubre. Aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat a Cambrils que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè lentorn del Parc del Pescador i el model de fira amb lassistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.
Concurs a Instagram
Hi haurà un concurs a Instagram de fotos de la fira per aconseguir lots de vins i entrades a PortAventura. Només shan de penjar fotografies de la fira als perfils propis dInstagram amb els hashtags #Cambrils #Paisdelvi i mencionant @CambrilsTurisme. Els millors guanyaran aquests premis.