Arriben les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva Verge Extra
![]() |
Imatge d'arxiu de la ruta per les oliveres |
Loli nou doliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ja és aquí i per celebrar-ho una trentena de restaurants oferiran pa amb oli com a aperitiu dels àpat del 20 doctubre al 5 de novembre, amb motiu de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva Verge Extra. A més, durant aquests 17 dies shan programat diverses activitats per promocionar i posar en valor la qualitat daquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional.
Lacte més destacat de les jornades serà el tradicional esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2). Serà el 5 de novembre a partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou doliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen dactuacions infantils de grups locals. Lagrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar locasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de lesmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra duna garrafa de cinc litres doli.
Visita guiada entre oliveres
El dia 21 doctubre de 16 a 17:30 hores sha organitzat una ruta per les oliveres. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar loli nou. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta shi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org. Durant la ruta, que començarà a lAgrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca doliveres per descobrir com es fa el procés de recollida de les olives i coneixeran el projecte LIFECOOP 2020 i podran collir ells mateixos gaudint de lessència de fer de pagès. Posteriorment, el procés seguirà al Molí de la Cooperativa. En acabar, hi haurà un berenar que consistirà en la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi) pels adults i pa torrat amb oli i xocolata pels més petits.
Taller familiar "Amb loli, ben nets"
El 29 d'octubre es portaran a terme dues sessions del taller familiar "Amb loli, ben nets" al Museu Agrícola de Cambrils (carrer de lOli, 2). Lactivitat soferirà de manera gratuïta a les 11:30 i a les 12:30 hores, té una durada duna hora i no és necessària la inscripció prèvia. El taller tractarà sobre la problemàtica de loli usat i la possibilitat delaborar altres productes diferents com pot ser el sabó sespígol.
Restaurants amb oli nou
Els 30 restaurants que oferiran en primícia loli de la nova collita són: Bec dOr, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Faro, El Pescador, Fonda El Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina den Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, LEspurna, LHort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego i Rincón de Iruña.
Loli de la Cooperativa de Cambrils
Loli d'oliva verge extra de Cambrils és fruit de l'esforç i dedicació de 410 productors de la Cooperativa Agrícola que conreen més de 150.000 oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa a l'any 1902 l'olivicultura ha estat generació rere generació un dels pilars de la institució, amb una influència més que destacable a la gastronomia i restauració de Cambrils i el seu entorn.
Les oliveres arbequines, varietat autòctona de la Denominació d'Origen Protegida Siurana, produeixen un fruit de qualitat contrastada que neix a Cambrils (Baix Camp) vora el Mar Mediterrani. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les millors instal·lacions i lacurat procés delaboració ens donen l'oportunitat de poder gaudir d'aquest oli d'oliva de qualitat extraordinària.