El xef cambrilenc Joan Llaberia participa al Concurso Nacional de Pinchos y Tapas de Valladolid
![]() |
Joan Llaberia i Sergi Oliver mostrant la seva tapa |
El xef Joan Llaberia, del restaurant cambrilenc LOriginal Experiències Gastronòmiques, va participar, aquest passat dimecres, a la final de la tretzena edició del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas Ciudad de Valladolid. Llaberia es va presentar amb lelaboració "This is Cambrils", una recepta basada en productes del mar amb una presentació molt marinera. Es tracta duna 'deconstrucció' de suquet de rajada amb tàrtar descamarlans i perles doli, crema deriçó, alga kombo fregida, fesols i allioli.
La tapa no va aconseguir premi però el fet de participar-hi ja és un èxit i una oportunitat per promocionar Cambrils com a destinació gastronòmica. És la primera vegada que un restaurant de Cambrils es presenta a aquest concurs, després que la tapa fos seleccionada dentre gairebé 1.500. Cal tenir en compte que només 47 propostes de tot lEstat van arribar a la final. A més, cada restaurant seleccionat està agermanat amb un restaurant de Valladolid en el que durant tota una setmana la tapa soferirà als clients. El concurs és professional i completa l'espai de cuines, escenari i jurat, amb zona expositiva. Enguany per primer cop s'ha convocat el concurs internacional amb presència de cuiners dels cinc continents.
![]() |
La tapa presentada portava per títol This is Cambrils |