Les Jornades del Romesco tancaran el calendari gastronòmic de 2017
![]() |
El romesco és un plat típic mariner |
Cambrils dedica les últimes jornades gastronòmiques de lany a un plat típic de la vila molt arrelat a la seva tradició marinera, com demostra el lema turístic històric "Sol, marinada i romesco". Del 24 de novembre al 10 de desembre, una vintena de restaurants que oferiran menús tancats de diferents preus (entre 20 i 49 euros) basats en el romesco en salsa freda o plat cuinat. Les jornades gastronòmiques del romesco reivindiquen les arrels de la cuina de Cambrils amb lobjectiu de promocionar els productes de proximitat de la terra i el mar de la mà de cuiners dalt nivell, donar a conèixer el territori i desestacionalitzar la temporada turística potenciant un dels sectors de lactivitat econòmica més dinàmics i amb més potencial de creació docupació i generació de riquesa.
La cinquena edició de les jornades arriba amb creacions de restaurants destils ben diferents que van des del tradicional suquet de romesco fins larròs, lesqueixada de bacallà, els calamarsons, les gambes o lamanida amb romesco, passant per una calçotada amb romesco i allioli o un innovador romesco de xocolata amb xurros i quenelle de vainilla. Els 21 restaurants participants són: Acuamar, Bec dOr, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, El Pescador, El Pósito, Gami, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, Llop de Mar, LOriginal Experiències Gastronòmiques, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego i Sotacel.