Informació general

La Borsa Jove d'Habitatge de Cambrils allotja 65 joves des que es va posar en marxa ara fa dos anys

Per Judit Pinazo



Els pisos del carrer de Colom s'adjudicaran el proper mes de novembre
Ara fa dos anys que es va posar en marxa la Borsa d'Habitatge Jove de Cambrils, una eina impulsada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament per tal de millorar l’accessibilitat dels joves a la vivenda de lloguer. Durant aquest temps s'han allotjat un total de 65 joves en vivendes de lloguer amb uns preus un 20% inferior als preus actuals del mercat, al voltant dels 350 euros.

Segons el regidor de Joventut –Salvador Matas–, aquest és un preu de lloguer molt ajustat tenint en compte que Cambrils és una població costanera i "els preus habitualment, només per aquest fet, estan molt més elevats". En aquest sentit, segons Matas, la Borsa d'Habitatge Jove de Cambrils ha estat capdavantera perquè va ser la primera que es va fer en una població costanera catalana i perquè es va posar en marxa en un municipi amb un volum d'habitants molt inferior al volum de les ciutats en què normalment s'estableixen les borses. Així doncs, després de dos anys de funcionament, Matas valora molt positivament la tasca feta per la Borsa d'Habitatge Jove.

Més oferta d'habitatge protegit

A banda del servei de la Borsa d'Habitatge Jove, que es dedica a fer d'intermediària entre els joves i els propietaris de vivendes per llogar, a Cambrils existeixen altres serveis que milloren l'accessibilitat dels joves a la vivenda, com és el cas de la xarxa social d'habitatge que també ofereix lloguers a preus assequibles. El proper mes de novembre està previst adjudicar un conjunt de 20 habitatges de lloguer dirigits a joves, ubicats al carrer de Colom. Segons Matas "la idea és que el mes de desembre s'acabin les obres i al gener, en principi, segons la Generalitat, els joves puguin entrar-hi a viure". Els preus dels habitatges, de 50 metres quadrats, oscil·laran entre els 150 i els 200 euros al mes.

Segons Matas, l'Ajuntament vol continuar potenciant l'habitatge protegit al municipi. Per aquest motiu l'Ajuntament es va marcar una estratègia a través del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, on es recull que una reserva de sòl del 20% és per a habitatges protegits i un 10% per a habitatges taxats. Segons Matas això significa que qualsevol nova promoció que s'aculli a les noves estipulacions del pla general ha de fer aquesta reserva. Això es tradueix en el fet que de cada 100 habitatges que es fan a Cambrils 30 han de ser d'un preu més assequible. Segons Matas, l'equip de govern actualment s'està plantejant de quina manera i a través de quins canals gestiona aquesta estratègia. Segons Matas "ho hem de fer, perquè hem detectat que hi ha joves de Cambrils que marxen del municipi perquè l'habitatge és molt car, i això no ho volem de cap de les maneres".

Comenta aquest article