Informació general

Josep Bargalló, el número 2 de la llista d'ERC a Tarragona, considera que CiU "té una actitud prepotent i maleducada"

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



Josep Bargalló en un moment de l'entrevista feta a la seu de Revista Cambrils
El número dos de la llista d'Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona per a les properes eleccions autonòmiques –Josep Bargalló– va visitar ahir Cambrils, acompanyat del candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Cambrils i membre de la llista al Parlament Joan Recasens i diversos membres de la formació republicana al municipi. La visita s'emmarca dins dels diversos actes que la formació republicana durà a terme durant la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 1 de novembre i que es va iniciar el passat diumenge 15 d'octubre.

Bargalló i Recasens van visitar la Confraria de Pescadors i les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La visita també va passar per la redacció de Revista Cambrils, on el líder republicà va visitar les instal·lacions del mitjà i va aprofitar per parlar amb els mitjans de comunicació locals.

En les seves declaracions, Bargalló va parlar sobre l'evolució de la campanya electoral que estan duent a terme les diferents forces polítiques aquests dies. Per Bargalló l'inici de campanya ha demostrat que CiU "té una actitud absolutament prepotent i maleducada per l'edició del DVD ConfidencialCat i per més coses. Per la seva actitud d'anar davant del notari. Jo conec el millor notari de Catalunya, que és el Parlament de Catalunya, i davant el Parlament tots vam prometre que defensaríem l'Estatut del Parlament i al cap d'uns mesos el senyor Mas se'l va passar pel forro". Pel que fa a les crítiques a CiU, Bargalló va carregar també contra Felip Puig i el cap de campanya convergent –David Madí–, a qui va comparar amb "Zaplana i Acebes, i que, en alguns casos, els superen". Pel que fa a la campanya que està duent a terme el PSC amb Montilla al capdavant, Bargalló considera que "és una campanya adormida. És adormit el seu candidat, Pepe Montilla".

Bargalló va parlar també de la campanya que està fent ERC, que va definir com una campanya de proximitat. La formació republicana ha apostat en aquesta ocasió per reunir-se amb grups més reduïts i de sectors més minoritaris. Segons Bargalló, la gent comença a estar cansada dels mítings multitudinaris on només van els militants convençuts.

ERC considera que està en condicions de millorar els resultats que tenien, "no amb un èxit esclatant que hauríem tingut si no ens haguessin tret del govern". Pel que fa als possibles pactes que es puguin realitzar un cop coneguts els resultats del proper 1 de novembre, Bargalló va explicar que hi ha diverses possibilitats obertes. Per una banda, que pactin CiU i PSC, que pactin ERC i CiU, o bé ERC i PSC. Tot i no avançar la posició que adoptarà ERC, Bargalló va destacar que en qualsevol cas "no estarem en un govern que claudiqui davant del PSOE ni que destrueixi tot el que ha fet el govern catalanista i d'esquerres. Tampoc estarem en un govern que no accepti el dret a decidir, que és un dret inalienable de tots els pobles, i que faci passes enrere en matèria social. En aquests moments considero que hi ha un 33% de possibilitats de cadascun dels tres possibles pactes."

Visita a la Confraria i la Cooperativa

Respecte a la visita a la Confraria de Pescadors que va realitzar ahir, Bargalló va voler destacar l'excepcionalitat de la Confraria de Pescadors de Cambrils, que és dels pocs ports que no està patint una minva de barques i, sobretot, per la gosadia-valentia de la comercialització directa que van afrontar fa uns anys, "els problemes que tenen, el primer i principal, és l'excés d'administracions que exerceixen control sobre l'activitat pesquera i la dispersió normativa que acaba repercutint sobre el pescador. Jo els he informat de la proposta que teníem, si les confraries de pescadors són capaces d'esdevenir autoritats autoreguladores, l'administració s'ha de posar d'acord que la confraria de pescadors ha de ser el lloc de la finestreta única del món de la pesca, és a dir, que en cada confraria hi hagi una oficina que gestioni tots els diferents àmbits competencials que té la pesca."

La darrera visita del dia va ser a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Bargalló va destacar que el primer regal institucional que va fer quan era conseller primer de la Generalitat va ser oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, "li vaig regalar oli de la Cooperativa de Cambrils a l'alcalde de Madrid en la meva primera visita institucional a l'estranger. També ho vaig fer a la segona visita, a Sardenya".

Demà se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre, ERC celebrarà el míting central de la formació, a la sala gran del Palau de Congressos de Tarragona.


Comenta aquest article