Ensenyament
Anna García Cots de l'institut Cambrils és guardonada als premis de la Fundació Reddis pel seu treball de recerca
L'alumna cambrilenca Anna García Cots de l'institut Cambrils ha estat guardonada amb el tercer premi de l'àmbit científic-tecnològic pel seu treball de recerca "Cuina a baixa temperatura" en la setena edició dels premis de la Fundació Privada Reddis. Un certamen que premia els millors treballs de recerca de batxillerat, amb l'objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l'ensenyament secundari post obligatori.
El treballde l'Anna García Cots “Cuina a baixa temperatura” –sota la tutoria de la professora M. Pilar Pérez Benavente– exposa dues tècniques culinàries que es complementen: la cuina tradicional i la cuina a baixa temperatura. El valor afegit que aporta la recerca es troba en el fet d’explicar les diferències entre els tipus de cuina, la maquinària utilitzada a nivell professional, les tècniques emprades i els beneficis i riscos en la salut d’aquest tipus de cuina. En la part pràctica es realitzen anàlisis comparatives entre la cuina tradicional i la cuina a baixa temperatura a partir de la cocció de tres aliments i experimentalment es determinen dos paràmetres: el temps i la temperatura.
L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat dijous 1 de febrer a la tarda, a la seu de la Fundació Reddis de Reus. El director del centre cambrilenc –Llorenç Porquer Seguí– va estar present en aquest acte, il·lusionador per a l’alumna, per al centre i per a la tutora que, amb la seva tasca ha reforçat en l'alumna la importància de l’esforç i de la feina ben feta.