Cultura

Formació

El CNL impulsa «Canta amb el cor», una coral per practicar el català

L’apadrina l’Orfeó Reusenc, i ja estan obertes les inscripcions

Per Redacció

Part de l'equip del CNL que promou l'activitat
Part de l'equip del CNL que promou l'activitat | Cedida

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha ideat un nou projecte amb l’objectiu de constituir un grup de persones que practiquin i millorin l’expressió en llengua catalana a partir del treball de cant coral i de la relació personal entre els seus membres. Els destinataris de “Canta amb el cor” són alumnes dels cursos de català per a adults que parlen en català o que n’estan aprenent, participants en el Voluntariat per la llengua i altres persones interessades, i , i s'hi poden inscriure emplenant el formulari del web del CNL o trucant al número 977 12 88 61.

Es farà treball individual i grupal d’aprenentatge dels textos i de les cançons (interpretació, tècnica vocal, significat, pronúncia, ...), i s’afavorirà la pràctica de la comunicació en llengua catalana. Les persones participants es trobaran els divendres de 19 a 20.30 al CNL per assajar en grup amb el cantant i director de cor Marc Guerris.

L’Orfeó Reusenc, amb cent anys d’experiència, apadrinarà aquesta nova coral i facilitarà que alguns dels assajos del grup siguin conjunts. El resultat de tot aquest treball es materialitzarà en un concert que es farà al teatre de l’Orfeó Reusenc a primers de juliol, i que es farà coincidir amb l’acte de final dels cursos de català del CNL. La coral Canta amb el cor interpretarà diverses cançons de diferents estils en solitari i acabarà amb una actuació conjunta amb els cantaires de l’Orfeó Reusenc. Amb aquesta iniciativa l’Orfeó, que té entre els seus objectius difondre la cultura i també la llengua catalana, fa la seva contribució a l’Any Pompeu Fabra, i el CNL col·labora en la celebració de Reus, Ciutat de la Música amb una proposta de caràcter transversal.

Segons M. Dolors Sardà, presidenta del CNL i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, "el projecte recorda el Desdezero, una experiència similar del curs 2013-2014 en què un grup format per persones catalanoparlants i no catalanoparlants van viure el procés de creació i desenvolupament d’una obra de teatre i la van estrenar al Teatre Bartrina amb gran èxit. D’altra banda, “Canta amb el cor” es podrà fer realitat gràcies al suport econòmic de la Fundació Privada Reddis.

Comenta aquest article