Informació general

Equipaments

Aposta per la natura i el turisme familiar en la nova temporada del Parc Samà

Els responsables del Parc van mostrar les novetats d'enguany en les que destaquen les zones de conservació de la tortuga mediterrània i el faisà daurat, així com la nova zona de pícnic i el remodelat celler del Parc

Per Lluís Rovira i Barenys

En aquesta part davantera del recinte es plantarà el laberint de l'Indiano, que s'inaugurarà el proper mes de maig
En aquesta part davantera del recinte es plantarà el laberint de l'Indiano, que s'inaugurarà el proper mes de maig | Lluís Rovira i Barenys

Expertus Turismo y Ocio, l'empresa que gestiona el Parc Samà des de fa gairebé un any, va presentar les novetats que el recinte ofereix de cara a aquesta temporada i, al mateix temps, fer un balanç de l'any passat. L'any passat es va tancar amb una excel·lent resposta de la gent ja que es va passar dels 10.000 visitants l'any 2016 als 55.000 visitants el 2017. D'aquests visitants, un 54% van ser turistes estrangers, un 32% turistes estatals allotjats a la Costa Daurada i el Delta de l'Ebre i un 14% de residents a la demarcació de Tarragona. A banda, l'any passat es van fer uns 5.000 passis anuals, anomenats "samalines"i de moment, ja se n'han renovat uns 3.000 de cara a l'actual temporada.

Aposta per la natura i la diversió en família

Tal com va explicar la directora del Parc Samà, Marketa Stverakova, el Parc Samà afronta aquesta temporada amb novetats i amb una clara aposta per dos eixos, el de la natura i el relax, per una banda, i el de la diversió i la família, per una altra. En el primer dels dos àmbits cal destacar  els diferents programes de conservació de diferents espècies animals. El proper 9 d'abril s'inaugurarà la nova instal·lació destinada a albergar les tortugues mediterrànies recuperades dins del programa de conservació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. A banda, el Parc Samà també s'ha incorporat al projecte Faisà 5000 acollint exemplars de faisà daurat de raça pura així com al projecte d'aus singulars que es continuarà ampliant al llarg d'aquest any.

En l'apartat d'oci i família, s'ha condicionat una zona amb taules de pícnic per tal que els visitants puguin fer-hi les seves menjades durant la visita al recinte. El Parc, a més ,oferirà la possibilitat d'adquirir el "Pícnic Samà", consistent en cistelles de vímet amb productes de km 0 per tal de gaudir d'un pícnic autèntic enmig de la natura. També cal destacar la inauguració que es farà, el mes de maig, del laberint de l'Indiano. Ben aviat es plantarà el moresc que farà de parets del laberint en el que s'hi dissenyaran uns jocs de pista a través dels quals el visitant podrà conèixer el llegat cultural, econòmic i social dels indianos.

Els gestors del Parc Samà han previst la celebració d'una gran festa del Modernisme i dels Indianos que es farà els dies 19 i 20 de maig. Aquesta celebració vol lligar tres conceptes lligats al Parc Samà com són la natura, el modernisme i els indians, amb una celebració en la que hi destaquin els vestits blancs, les havaneres, les exposicions, els jocs i les visites teatralitzades.

L'antic celler del Parc, nova zona visitable

De cara a aquesta temporada també s'ha habilitat l'antic celler del Parc, que s'ha reconvertit en un espai de degustació. En la bodega s'hi poden apreciar les botes que hi havia i, també, es dóna a conèixer el procès d'elaboració del vermut, gràcies a la col·laboració que s'ha establert amb Bodegas Yzaguirre. En aquest sentit, els responsables del Parc Samà van destacar la col·laboració entre el Parc Samà, creat l'any 1880, i Bodegas Yzaguirre, el 1883, així com el valor i l'aposta pels productes de la terra.

Presentació del celler del Parc Samà que a partir d'enguany es podrà visitar i que compta amb la col·laboració de Bodegas Yzaguirre / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article