Economia
L'economista Gonzalo Bernardos aposta per seguir potenciant el turisme, la gastronomia, la cultura, l'esport i el comerç per al Cambrils de 2030
L'Ajuntament de Cambrils va organitzar, el passat dimecres a l'Hotel Sol Port Cambrils, la Jornada Cambrils 2030 “Una aproximació al Cambrils del futur”, que va reunir a empresaris del territori de diferents sectors d'activitat. Un dels convidats estrella de la jornada va ser l’analista, consultor econòmic i professor d’Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, que va pronunciar una ponència, que va generar molta expectació, titulada “Construir un projecte de futur de Cambrils”.
En la seva exposició, l'economista Gonzalo Bernardos va apuntar algunes claus que haurien de guiar al teixit empresarial cambrilenc i al consistori per traçar el futur de Cambrils. Per començar, caldria conèixer quin nombre d'habitants tindria el municipi l'any 2030 i fixar els reptes a assolir. En aquest cas, Bernardos va comentar el model d'èxit de ciutats com Màlaga o Santiago de Compostel·la. L'economista va explicar que Cambrils disposa d'un nucli històric i d'un altre turístic i que, caldria seguir potenciant aquest darrer, amb una oferta turística de qualitat. Ampliar l'oferta cultural i lúdica, la gastronòmica, l'esportiva, l'hotelera i potenciar un altre nucli comercial potent, com per exemple, a l'avinguda de la Diputació –amb una forta aposta per la iniciativa privada–, van ser algunes de les seves propostes. Gonzalo Bernardos també va apuntar que caldria evitar que, amb el temps, Cambrils s'acabés convertint en una ciutat dormitori.
Els exemples de Viladecans i Calvià
Durant la jornada també es van fer dues conferències més amb els exemples de dos municipis com Viladecans i Calvià. Una de les ponències va ser la de “Transformar una ciutat és possible” de l'alcalde de Vildecans –Carles Ruiz– i “La col·laboració públic-privada, un model d’èxit en la transformació de la ciutat” del tinent d’alcalde de Calvià Andreu Serra. Les dues sessions van servir per exposar casos similars d’altres localitats que tenien com a objectiu la transformació econòmica d’una ciutat amb la col·laboració de l’administració pública en conjunció amb el teixit empresarial.
Per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa –Camí Mendoza– es va encarregar d'obrir la jornada, acompanyada de la regidora de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana –Ana López– i el regidor d'Urbanisme, Joan Maria Artigau.