Informació general

ERC reuneix a representants del sector turístic cambrilenc per escoltar les seves propostes

Per Lluís Rovira i Barenys



Ernest Benach i Isabel Galobardes van dirigir unes paraules als empresaris cambrilencs a l'inici de l'acte
Dins dels actes de campanya electoral, ERC va reunir ahir a la tarda un bon nombre d'empresaris del sector turístic cambrilenc per tal de recollir els suggeriments i les inquietuds d'aquest sector. L'acte, que es va fer al restaurant Casa Gallau, va comptar amb la presència del número 1 de la llista d'ERC a Tarragona i president del Parlament, Ernest Benach, la fins ara Directora General de Turisme, Isabel Galobardes, el senador d'ERC, Lluís Aragonés, i els regidors d'ERC a l'Ajuntament de Cambrils, Joan Recasens i Jordi Savall.

Ernest Benach va dir que veníen a escoltar el sector i que, a banda, portaven dues propostes, "la primera és la d'aprofitar les sinèrgies i les estratègies comunes de la nostra zona. La marca Costa Daurada és molt potent però si es complementa amb la marca Tarragona Patrimoni de la Humanitat, amb la marca Reus com a ciutat comercial, amb la marca Priorat com a indústria del vi, amb la ruta del Císter,...i es combina amb les infraestructures de manera adequada és evident que l'oferta que podem fer aquí és d'una altíssima qualitat". La segona proposta, segons Benach, és la d'impulsar un Pla d'Excel·lència Turística per a tota la demarcació de Tarragona amb l'excepció de les Terres de l'Ebre que ja el tenen desenvolupat, "i que permetria portar a la pràctica moltes de les polítiques que són necessàries per a crear aquestes sinèrgies".

Per la seva part, la que fins fa tres setmanes era la Directora General de Turisme, Isabel Galobardes, va fer esment del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya com una eina importantíssima de cara al futur, "ha estat una feina impressionant però hem sigut capaços de marcar uns objectius a tot el país i hem definit 40 accions que de manera conjunta les havíem de fer els sectors públic i privat. D'aquestes 40 accions, al menys 13 ja estaven en marxa, ara fa tres setmanes, i havíen tingut molt bona acollida

Comenta aquest article