Informació general

ICV realitza un míting al Parc del Pescador en la recta final dels actes de campanya

Per Judit Pinazo



El míting d'ICV es va celebrar ahir al migdia al Parc del Pescador
Dins dels actes de campanya electoral, ICV va celebrar ahir al migdia un míting al Parc del Pescador. A l'acte van assistir-hi, la número quatre en les llistes d'ICV a Tarragona -Hortènsia Grau-, el cap de llista d'ICV a Tarragona -Daniel Pi-, el senador per Barcelona d'ICV -Jordi Guillot- i els regidors Salvador Matas i Ramón Garcia Mateos.

En el míting d'ahir es va fer un repàs general a la feina feta pel govern de la Generalitat durant els últims tres anys alhora que es va fer una valoració de la campanya que s'està duent a terme i que avui arriba a la seva fi.

El senador Jordi Guillot va centrar el seu discurs en fer un repàs del que ha significat el govern tripartit i d'aquells projectes que s'han tirat endavant aquests últims tres anys. Per altra banda Guillot, es va mostrar convençut que el millor resultat de les eleccions al Parlament per als ciutadans catalans seria la reedició del tripartit. En el seu discurs va posar de manifest les conseqüències d'una victòria de la dreta i va titllar de prepotent el candidat convergent Artur Mas.

Per la seva banda Salvador Matas, va fer un extens repàs a totes les subvencions i ajuts que ha rebut l'Ajuntament de Cambrils en els últims tres anys en diferents àrees. De totes elles va destacar la subvenció de l'escola bressol Maria Dolors Medina, la subvenció  per a l'hospital lleuger o les diferents subvencions rebudes per tirar endavant diferents centres de primària i secundària al municipi, com és el cas del CEIP Guillem Fortuny, el futur CEIP de Vilafortuny i l'IES de Vilafortuny que es posarà en marxa el proper mes de març.

El candidat Daniel Pi, va fer un balanç a la campanya electoral que s'ha dut a terme a Tarragona i va voler destacar la prepotència del candidat i actual alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal. Pi també va parlar d'algunes de les propostes de la formació, com per exemple, la nova cultura de l'aigua, les energies alternatives o l'habitatge.

Feminitzar la política i la societat

Hortènsia Grau, número quatre a les llistes d'ICV a Tarragona, va optar per un discurs enfocat a la feminització de la societat i la política. Segons Grau les dones respresentem el 51% de la població mundial, però avui en dia, tot i que s'ha avançat, el paper de la dona en llocs de responsabilitat continua sent escàs "tenia ganes de fer un discurs d'aquestes carcaterístiques i fer-lo a Cambrils". Grau creu que el nou Estatut jugarà un paper important en millorar el posicionament de la dona en la societat i la política, ja que en el capítol de drets i deures del text estatutari, dóna competència directa a la Generalitat de Catalunya per a impulsar noves polítiques de gènere, que segons Grau, s'haurien de veure reflexades en àmbits com l'educació, l'accés al treball, la immigració o en la pobresa. Per altra banda, Hortènsia Grau, creu que ICV obtindrà molt bons resultats en les properes eleccions i creu que un govern tripartit d'esquerres és la millor opció per als catalans.

L'acte va finalitzar amb un vermut popular.


Comenta aquest article