Informació general

Finalitza el II Congrés de Gastronomia Mediterrània que ha acollit a més de 400 professionals del sector

Per Judit Pinazo



Gregoria Rosenboom en un dels tallers del Congrès de la Gastronomia, el passat dimarts
Dimarts al vespre es va posar punt i final al curt però intens II Congrés de la Gastronomia Mediterrània que s'ha celebrat durant els dies 30 i 31 d'octubre a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils.

En aquesta segona edició hi han participat un total de 420 persones, entre alumnes i ponents i s'han realitzat més de 70 activitats, entre tallers, conferències i taules rodones. El Congrés d'enguany ha comptat amb professionals de primera línia del món de la cuina i del sector de la gastronomia en general, com els cambrilencs Joan Bosch, Diego Campos i Manel Morell o Pedro Subijana, del restaurant Akelarre o Josep Roca del Celler de Can Roca, entre molts d'altres.

Des del Patronat de Turisme es fa una molt bona valoració de l'acollida que ha tingut la segona edició i han valorat molt positivament l'èxit que han tingut l'ampli ventall d'activitats. Entre elles, destaca sobretot l'èxit del Taller-duet, una de les novetats del programa d'enguany i que ha posat darrere els fogons a cuiners professionals acompanyats de polítics, com per exemple l'alcalde Robert Benaiges o el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio. Els restauranters cambrilencs s'han mostrat molt satisfets de l'experiència i esperen que en properes edicions es pugui repetir l'activitat.
 
Una oportunitat per l'Escola

Per la seva banda el director de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils -Lluís Vilà- es mostrava també molt satisfet que aquest segony any s'hagués optat pel centre com a seu del Congrés "que el Patronat de Turisme hagi pensat en nosaltres ha estat una oportunitat d'or tan pels professors com pels alumnes del centre que s'han implicat molt en el certàmen". Vilà va voler destacar la importància que se celebri un Congrés d'aquestes característiques en una població que definia com "la capital gastronòmica de la Costa Daurada". En aquest sentit, Vilà creu que el Congrés ajudarà en la consolidació del municipi, però que s'ha de continuar treballant per impulsar la gastronomia com a reclam de qualitat del muncipi.

Durant els dos dies s'ha alterat el funcionament habitual del centre per tal de donar servei d'asafates, cuina o servei al Congrés. Els alumnes i professors de cuina durant els dos dies han preparat els dinars, tan per la gent del centre com pels participants i ponents en el Congrés.

Segons Vilà, tot l'alumnat del centre ha assistit a un mínim de dos tallers organitzats pel Congrés "el centre s'ha organitzat de tal manera que els alumnes puguin col·laborar directament i que alhora puguin gaudir d'alguna de les activitats del Congrés".

Els concursos

Enguany s'han celebrat tres concursos. Un d'ells, "Entrepans amb estil", no s'ha realitzat per poca participació. Si que hi ha hagut guanyador del concurs "Bacallà Tradicional Noruec" en la modalitat alumnes que ha guanyat Jairo Alberto Rodríguez, alumne de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, amb un plat que combina el bacallà i el merenga i que va titular "Bacallà i Merenga confitat amb mousse d'alfàbrega i puré de carbassa trufat i perles silvestres amb fruits secs. El mateix concurs, en categoria professional el va guanyar el cuines Ramón Martínez del restaurant de Barcelona"El Mirador de la Venta".



Comenta aquest article