Infocomercial
CosmoCaixa renovarà la part museística durant el primer semestre del 2019
Després de catorze anys de la inauguració de CosmoCaixa, l’adaptació a les noves tecnologies i les darreres descobertes científiques han propiciat la renovació del Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa”. A partir de mitjan gener del 2019, s’iniciaran els treballs de remodelació de la part museística, que es preveu que s’enllesteixin a l’estiu.
L’aplicació de les noves tecnologies facilitarà formes innovadores de divulgar la ciència, des de l’origen de l’univers fins a les darreres descobertes científiques. La renovació d’aquest espai convertirà CosmoCaixa en un dels museus de la ciència més moderns del món. La programació d’exposicions temporals, activitats, tallers i conferències no es veurà alterada mentre durin les obres de remodelació. El Bosc Inundat i el Mur Geològic també continuaran oberts al públic.
CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de la Fundació Bancària ”la Caixa”, disposa de més de 30.000 metres quadrats al servei de la divulgació científica. Mereixedor del premi Museu Europeu de l’Any 2006, és el museu de la ciència més visitat d’Espanya. L’any 2017, CosmoCaixa va superar la xifra anual de visitants des que va obrir les portes, el 2004. En total, 884.636 persones, de les quals més de 188.000 eren escolars, van poder participar en les més de 9.100 activitats que s’hi van dur a terme.
La programació de CosmoCaixa
La programació de CosmoCaixa, però, va molt més enllà de les exposicions. El Bosc Inundat i el Planetari són dos dels espais amb més acceptació per part del públic. El museu ofereix un ampli ventall d’activitats dinàmiques, creatives i globals que inclou conferències, debats, jornades, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de gent gran. Promoure el coneixement i el creixement personal de ciutadans de totes les edats és un dels objectius prioritaris de l’Obra Social ”la Caixa”.
CosmoCaixa és un lloc de trobada per conèixer i aprofundir els últims esdeveniments científics explicats pels seus descobridors, que ofereixen les claus que han de permetre entendre els importants canvis de la societat.