Informació general

Cambrils no abandonarà el Consorci del Camp

Per Lluís Rovira i Barenys

Cambrils no marxarà del Consorci del Camp. A la foto, un detall del 18 de maig de 2001, al Palu Bofarull de Reus, dia en què es va signar l’acord institucional del Consorci

L’alcalde, Robert Benaiges, ha fet pública la decisió que Cambrils no abandonarà el Consorci del Camp. De cop i volta s’ha trobat la solució màgica entre les administracions implicades en la discòrdia i s’ha produït el diàleg entre l’alcalde de Tarragona i president del Consorci del Camp, Joan Miquel Nadal, i el de Cambrils, Robert Benaiges. Aquesta trobada, en la qual també hi va ser present l’alcalde de Vila-seca i vicepresident segon del Consorci, Josep Poblet, va tenir lloc el passat 16 de febrer a l’Ajuntament de Tarragona.

Els temes abordats

Pocs dies abans de la trobada, els alcaldes de Vila-seca, de Salou i de Cambrils havien fet la presentació del programa conjunt d’activitats juvenils Carretera i Manta. La possible sortida de Cambrils del Consorci va ser un dels temes que van sortir a la roda de premsa posterior a la presentació. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, va recomanar públicament a l’alcalde de Cambrils que no marxés del Consorci. Després d’aquest acte, l’alcalde de Cambrils va demanar al de Vila-seca que fes d’intermediari de la trobada amb el de Tarragona. La trobada va donar els seus fruits. Alguns del detalls d’aquesta trobada es van fer públics en forma de comunicat de premsa emès per l’Ajuntament de Cambrils. Segons el comunicat, es van abordar els temes que l’alcalde de Cambrils havia denunciat reiteradament sobre el funcionament i objectius del Consorci. Dintre d’aquests objectius es va tractar del paper de Cambrils en el si de l’organisme així com també del paper que han de jugar els petits municipis de la perifèria del nucli dur del Camp de Tarragona. Un tercer objectiu abordat és el de la necessitat de marcar uns objectius claus de treball sobretot els que afecten el transport, les infraestructures i els serveis. I, finalement, el paper de les institucions municipals respecte al poder de decisió que tenen altres organismes no municipals, com poden ser les cambres de comerç o els sindicats. Sobre aquesta darrera qüestió Benaiges va comentar que “dóna la sensació que hi ha institucions, que no són Ajuntaments, que tenen un pes específic molt més gran que els mateixos Ajuntaments, que són els que tenen el poder decisori en tot l’àmbit del Camp”.

§ Vèrtex del Camp de Tarragona§

El tema de la representativitat de Cambrils dins el Consorci del Camp s’ha resolt amb una fórmula salomònica. Els criteris a l’hora de prendre decisions hauran de ser compartits i d’acord amb els Ajuntaments de Vila-seca i de Salou. Segons Benaiges, “nosaltres hi posem bona voluntat perquè creiem en el Consorci, però també som conscients que hem de treballar en confeccionar un nucli de treball i de propostes entre Vila-seca, Salou i Cambrils. Després, a la Comissió Permanent, que és on es marca el guió del que després ha de decidir el Consell Rector, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, que en forma part pot ser la veu dels altres dos municipis, Salou i Cambrils”. Segons el comunicat, Salou, Vila-seca i Cambrils tenen la necessitat de sumar esforços per tal de ser, realment, el vèrtex fonamental del rombe que dibuixa el Camp. Segons Benaiges, “els tres Ajuntaments estem disposats a tirar endavant una relació de major contacte per tal de plantejar dins el Consorci, però també a la Generalitat i a l’Estat coses que ens interessen de manera comuna. Ja estem fent coses conjuntament, però en podem fer moltes més i ara començarem a treballar en aquesta línia”. El comunicat acaba dient que Cambrils creu en el Consorci sempre i quan sigui una eina de trobada i de posada en comú de tots, no d’uns pocs.

Comenta aquest article