Informació general

Es remodelen els carrers que envolten la plaça de la Concòrdia

Per Judit Pinazo



El carrer de Sant Pere es troba aquests dies tallat amb motiu de les obres de remodelació dels carrers que envolten la plaça de la Concòrdia
Mentre les obres de la plaça de la Concòrdia continuen el seu ritme, la setmana passada es va iniciar una altra fase que es contemplava dins del projecte de remodelació de la plaça, la urbanització i millora dels carrers que l'envolten. Els carrers que s'estan remodelant són, per una banda, el carrer de Sant Pere, just el tram entre el carrer de València i el carrer de Colom, que a causa de les obres està tallat a la circulació i els vehicles en aquest punt són desviats pel carrer de València.

Un altre dels carrers que s'estan remodelant i que aquests dies es troben tallats és el carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, carrer que pertany al terme municipal de Vinyols i els Arcs, que va en paral·lel al carrer de Colom i que permetia accedir a la plaça de la Concòrdia des del carrer Pompeu Fabra, que també forma part del terme municipal de Vinyols i els Arcs.

Un altre dels carrers afectats és el carrer de Colom, però tot i les obres que s'hi estan duent a terme de moment no està tallat a la circulació.

Un cop enllestida la remodelació dels carrers que envolten la plaça de la Concòrdia, es construirà una rotonda, actualment n'hi ha una de provisional, situada a la cruïlla dels carrers del Molí d'Avall, de Balears, de Mossèn Jacint Verdaguer i de Sant Pere, amb la intenció que millori l'accés al vial del Cavet.

També s'està enllestint, tal i com explicava l'alcalde –Robert Benaiges– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la plataforma elevada que s'està construint en el tram de la plaça a tocar del carrer de Colom que servirà per mantenir una certa estabilitat amb la plaça i evitar que el tram quedi amb pendent. També queda pendent, segons Benaiges, folrar amb granit les casetes d'entrada i de sortida de vianants a l'aparcament i els murs d'accés. Un cop enllestida aquesta fase, faltarà col·locar el mobiliari urbà i els diferents elements que decoraran la plaça, com dues pèrgoles i jocs infantils.

Pel que fa a les obres de la plaça, l'últim termini establert és que finalitzin en la seva totalitat a finals d'aquest mes o com a molt a principis del mes de desembre.

Transformador, fora

D'altra banda, els veïns de la plaça esperen que finalment se soterri el transformador que fa uns mesos es va col·locar en un dels racons de la plaça, justament al costat d'un dels accessos de vianants del pàrquing. L'alcalde explicava que  la voluntat de l'Ajuntament és també que quedi soterrat, però que les negociacions amb Fecsa-Endesa "no són fàcils, però ho continuarem intentant". Segons Benaiges  la plaça quedarà molt millor amb el transformador soterrat.


Comenta aquest article