Informació general

Es demana l'execució ràpida de la sentència judicial que anul·la la concessió de les darreres quatre llicències de taxi

Per Lluís Rovira i Barenys



El conflicte per l'adjudicació de les darreres quatre llicències de taxi continua ben actiu
El conflicte originat per la impugnació de les bases i el procés d'adjudicació de les quatre llicències de taxi, ara fa dos anys, continua entortolligant-se cada vegada més. Ara, els taxistes que van impugnar les bases de concessió de les quatre llicències de taxi s'han oposat a l'apel·lació de la sentència feta per l'Ajuntament. L'advocat d'aquests taxistes ha presentat un escrit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es diu que la sentència ja els està bé i que el que ha de fer l'Ajuntament és executar-la de manera immediata. L'apel·lació presentada per l'Ajuntament per tal de guanyar temps per a la negociació amb les parts implicades l'ha de resoldre aquest tribunal.

Recordem que la impugnació de les bases i el procés d'adjudicació de les quatre llicències de taxi l'havien interposat sis treballadors del taxi de Cambrils i la sentència judicial, que es va fer pública el passat 1 de setembre, els donava la raó. Un cop feta pública aquesta sentència, l'Ajuntament va decidir presentar una apel·lació per fer temps de cara a una negociació amb les diferents parts implicades.

Reunions amb les parts implicades

Un cop es va fer pública la sentència judicial, l'Ajuntament va manifestar la seva intenció de negociar amb les diferents parts. Fins ara l'alcalde ha mantingut diferents reunions amb les diferents parts però els taxistes que van impugnar les bases volen una solució tan ràpida com sigui possible. Segons ha manifestat Gene Barriga, un dels taxistes que va impugnar les bases, a Revista Cambrils Diari Digital, "volem que es torni a fer el concurs amb les quatre llicències i amb les bases degudament modificades. Tenim confiança que l'Ajuntament ho arreglarà, però volem que ho faci ràpid. Ja portem dos anys sense disposar de llicències de taxis".

Per la seva part, l'alcalde –Robert Benaiges– manifestava que l'Ajuntament està treballant en aquest tema, "jo espero que abans de finals d'any tinguem una resposta ja definitiva. La nostra idea és anul·lar les quatre llicències i convocar-ne de noves, que seran quatre o podria ser que alguna més, i aplicar els criteris que marca la sentència, és a dir, prioritzar el criteri d'antiguitat".

A banda, l'Ajuntament ha encarregat un estudi a una empresa externa, que treballa a la recentment creada Autoritat Territorial de la Mobilitat de Tarragona (ATM) per tal que determini les necessitats reals de taxi a Cambrils. Segons ha explicat l'alcalde, "aquest estudi determinarà, des d'un punt de vista del tot allunyat del que pensem els uns i els altres, quin és el número real de llicències que hauria de tenir Cambrils en funció de les seves característiques. També ens dirà si l'ordenança municipal de taxi és en aquest moment correcta i quins criteris de millora s'hi poden aplicar. Finalment i en tercer lloc, l'estudi marcarà un objectiu d'ampliació de llicències de cara al futur, amb un criteri que sigui tan objectiu com sigui possible, que marqui l'increment de llicències en funció de l'increment d'habitants".

Comenta aquest article