Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Sanitat

Es recullen més de 1.100 signatures per reclamar la millora de l'assistència mèdica a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Recollida de signatures per reclamar millores a l'assistència mèdica del municipi
Recollida de signatures per reclamar millores a l'assistència mèdica del municipi | Cedida

La campanya de recollida de signatures per a la millora de l’assistència mèdica a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en general; i per a la millora del servei de pediatria en especial, que ha impulsat l’Ajuntament del municipi des de mitjans del mes de març i fins al 3 de juny, s’ha tancat amb un total de més de 1.100 firmes de la ciutadania.

Les persones signants han subscrit un document en què reclamen la millora dels serveis que depenen de la Delegació Territorial de Salut del Camp de Tarragona i del Grup Sagessa, que és el que gestiona el Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant. “Tres de les cinc peticions incloses al formulari, en concret les relacionades amb la millora del servei de pediatria, les ha satisfetes ja el Grup Sagessa, la qual cosa demostra que la campanya de recollida de signatures que va posar en marxa l’Ajuntament ha estat una mesura de pressió efectiva”, ha destacat la regidora de Salut, Celia Ruiz.

“Això significa que s’han assolit el 100% dels objectius pel que fa al servei de pediatria. En concret, s’ha incorporat un pediatre fix al servei, que dona una atenció continuada, ja sigui com a complement de l’actual pediatra o en substitució de la mateixa. Ara també hi ha servei de pediatria a la tarda (abans només hi havia al matí) i hi ha un professional d’infermeria pediàtrica fix”, ha precisat Ruiz.

Reobertura del CAP les 24 hores i una millor comunicació amb l'Hospital Sant Joan de Reus

Per aconseguir que es facin realitat les dues altres reivindicacions (l’obertura del CAP les 24 hores i la comunicació adequada amb la Regió sanitària de referència –l’Hospital Sant Joan de Reus–, perquè la gent que ha de desplaçar-s’hi per fer tractaments ho pugui fer amb transport públic), l’Ajuntament continuarà treballant. “Fa anys que reclamem a la Generalitat de Catalunya, que és l’administració competent en matèria de salut, l’obertura ininterrompuda del CAP, perquè el municipi té unes característiques que la fan necessària. Ara mostrarem les més de 1.100 signatures que hem recollit a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i a Sagessa, perquè vegin que les millores que demanem no són només cosa de l’Ajuntament, sinó que són una demanda de la població. Esperem que ara escoltin la gent”, ha apuntat la regidora de Salut, Celia Ruiz.

Els arguments que esgrimeix el consistori per demanar la reobertura del CAP les 24 h, des del maig de 2011, que és quan el govern català va retallar el servei, són que el Centre d’Atenció Primària de l’Hospitalet de l’Infant “dóna servei a una població empadronada de més de 6.000 habitants i la seva àrea d’influència, que s’estén per diferents urbanitzacions pertanyents a altres municipis limítrofs, com ara Miami-Platja i Pratdip” i que aquesta població “es troba repartida en diferents nuclis de població, alguns dels quals, com per exemple Vandellòs i l’Almadrava, a més de 25 km de l’Hospital lleuger de Cambrils”.

Altres motius que dona són que el terme municipal “té una superfície superior als 100 km2 per on transcorren totes infraestructures de transport terrestre (AP-7, A-7, N-340, línia fèrria Tarragona-Tortosa, corredor del Mediterrani) i un ampli nombre de serveis bàsics, que sovint presenten circumstàncies que fan necessària la disponibilitat d’aquest servei”; que “el municipi es troba afectat en zona 1 pel Pla d’emergència nuclear” i que a l’estiu, amb l’arribada d’un gran nombre d’estiuejants i turistes, la població es multiplica per quatre”.

Comenta aquest article