Informació general

El gran nombre d'obres que es realitzen al municipi obliguen a tallar la circulació en molts carrers

Per Judit Pinazo



El passeig marítim està tallat al trànsit des del passat dilluns i ho estarà durant els propers 6 mesos
Actualment s'estan duent a terme un elevat nombre d'obres en diferents zones i carrers de Cambrils. Això implica que sovint s'alteri la circulació per talls en els carrers i que alhora això provoqui retencions i molèsties entre els conductors.

Però les retencions ocasionades pels talls circulatoris s'agreugen si aquests es produeixen en hores punta. Això és el que va passar ahir entre les 8:30 i les 9 hores del matí a la plaça de Marianao, una hora en què habitualment hi ha molt de trànsit ja que és l'hora en què els pares porten els seus fills als centres escolars propers. Tots els vehicles que venien del carrer de l'Hospital es van trobar que l'accés al carrer de la Mare de Déu del Camí, a l'alçada de la plaça de Marianao, estava tallat a la circulació a causa d'unes obres que s'estan duent a terme en un edifici de nova construcció situat en aquesta plaça. Un camió realitzava tasques d'entrada i sortida de material, ocupant un dels dos carrils. Al mateix temps uns operaris realitzaven tasques de pintura en un tram del carrer.

Segons explica el sotsinspector de la Policia Local –Josep Muñoz–, quan s'ha de fer un tall d'aquestes característiques la Policia Local adverteix que no es faci en hores punta per evitar generar un caos circulatori, però en aquest cas no va ser així, i el tall va provocar un embús considerable. Cal afegir que també estaven tallats a causa de les obres el carrer de Sant Josep, el carrer de Foix i el carrer del Sindicat –que estarà tancat fins al 10 de desembre–, la qual cosa dificultava l'accés a l'edifici de La Salle del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

Obres a la façana marítima

Una de les obres importants que s'està duent a terme al municipi  és la remodelació de la segona part del passeig marítim del port, concretament del tram que va des de la plaça de Marcel·lí Domingo fins a la rotonda del Patronat de Turisme. Durant el temps que durin les obres, uns sis mesos aproximadament, aquest tram queda tallat a la circulació i l'alternativa per circular per dins del municipi és la rambla de Jaume I, o bé el vial del Cavet per dirigir-se cap a la zona de llevant.

Altres talls de circulació

Ahir i durant tot el dia d'avui queda tallat el carrer del Riu Brugent, proper al camí del Corralet, per motiu de les obres que s'estan realitzant en un edifici. També des d'ahir i durant tot el dia d'avui queda restringit el trànsit al carrer de les Balears, proper a la plaça de la Concòrdia. La causa: una descàrrega especial de material per a un negoci d'aquest carrer.

Per motiu de connexió de la xarxa d'aigua potable de la futura urbanització el Maset de Vilafortuny, queda tallat des d'ahir i durant el dia d'avui el camí de Mas d'en Bosch, en el tram que va des de l'avinguda de Vilafortuny fins al carrer de Joan Rebull. També a partir d'avui i durant els propers 15 dies quedarà prohibit l'estacionament i hi haurà restriccions de circulació al carrer de Sant Isidre i al carrer d' Àngel Guimerà per motiu d'obres de reparació d'una façana.

Pel que fa a obres d'una durada més llarga, destacar que per tal de realitzar les obres de canalització de la xarxa de Gas Natural, fins al proper 17 de novembre entre les 8 i les 18 hores, hi haurà restriccions de circulació a l'avinguda de la Diputació a l'alçada del complex residencial Reus Mediterrani.

Durant els propers dies i amb motiu de l'ampliació de la xarxa elèctrica subterrània per part de Fecsa-Endesa, hi hauran obres que afectaran la circulació de la rambla de Jaume I, concretament del tram que va des de la plaça de la Constitució fins al carrer Joan Sebastià Elcano.

Fins a finals del mes de desembre hi haurà restriccions de circulació en diverses cruïlles del barri de l'Eixample per motiu de modificacions de les voreres, obres que s'estan duent a terme des del passat mes d'octubre per suprimir les barreres arquitectòniques.

El proper 9 de novembre i el matí del dia 10, quedarà prohibit estacionar al carrer de Moragues i Barret, i hi pot haver restricció de circulació, ja que està previst pintar la façana d'un edifici.

Finalment, destacar que hi ha un seguit d'obres que durant aquesta setmana està duent a terme l'empresa Secomsa Aigües i que podran afectar puntualment la circulació. Són obres que es fan a les urbanitzacions de Mas d'en Bosch i Vilafortuny, el barri de l'Eixample, el barri del Molí d'Avall, el carrer del Xalet del Bau i al carrer de Mestral. Secomsa Aigües du a terme tasques de reparació i desviament de canonades, obertura de rases per comprovar l'estat de les canonades o canvi de vàlvules, entre d'altres.


Comenta aquest article